r
Nosalty Logó

Brassói ahogy witch készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Brassói ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 728 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2910 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 107 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 728 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13063.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    8745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2910 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt begyújtjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, falatnyi kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal meg a sóval, és egy akkora sütőlemezre rakjuk, hogy csak egy réteg legyen.
  2. Berakjuk a forró sütőbe, kétszer-háromszor átkeverjük sütés közben, hogy minden oldalról egyformán piruljon. Amikor kész, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Egy nagy lábasban a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott húst, nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, jól elkeverjük. Kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, egyet rottyantunk rajta és kész is.
  4. A krumplival összeforgatva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17830
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám készítette vöröshagymával a brassóit, szerintem azért, hogy jó kis szaftja legyen. Ő még rakott bele delikátot, de nem szűzpecsenyét használt. Én viszont ezt részesítem előnyben, mert pillanatok alatt készen van. A burgonyát jobban szeretem sütőben sütni, mert szerintem nincs akkora kupi vele, meg ugye az olajszag.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek