r
Nosalty Logó

Boszorkány ujjak Halloween-re 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 456 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 571 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 4561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 456 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez elsőként a liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót.
  2. A vajjal elkeverjük a tojást, a cukrot, a mandulaaromát és a vaníliás cukrot.
  3. Végül a vajas és a lisztes keveréket egybedolgozzuk. A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A hűtőből vegyünk ki egy kis tésztát (pl. a cipó 1/4-ét), és 1-2 kávéskanálnyi tésztából ujjnyihosszúságú kis hengereket készítsünk, kb. vékony ceruzavastagságúakat.
  5. A kis hengereket első és második harmaduknál kissé nyomjuk össze, tompa élű késsel készítsünk rájuk kis redőket - mint amilyenek az ujjperceinknél vannak. Végül az ujj végére köröm gyanánt nyomjunk beleegy-egy fél mandulát (Az "ujj" itt lesz így a legszélesebb, de sütés közben a tészta széltében nő!)
  6. Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral letakart tepsire téve süssük a sütőben. (Nekem két tepsinyi lett ez a mennyiség)
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni az ujjakat.
  8. Ezután egyessével szedjük le a körmöket, a helyükre nyomjunk lekvárt, majd nyomjuk vissza a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34709
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

A héjától a mandulát megszabadíthatjuk, ha leforrázzuk vízzel. Ezt követően már könnyen pucolható. Maga a sütemény pedig, mint minden teasütemény, eláll pár napig -- ha nem kap rá a család.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boszorkány ujjak Halloween-re 2.
K.Orsolya 17 recept

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermekintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek ott. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző, és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. Én a süteménykészítést választottam az egyéb (díszítési-, takarítási) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik. A boszorkányujj legjobb leírását itt találtam. Magam már csak kis kiegészítést eszközöltem a süteményen, s készítettem el a remekbe sikerült, s igencsak ijesztő, ám igen finom ujjakról a fényképet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek