r
Nosalty Logó

Bőrös sertéssült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Bőrös sertéssült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 535 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4665.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer szélétben bevágjuk -nem túl mélyen- a bőrt. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel, fekete ürömmel és a fokhagymával.
  2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  3. A húst a bőrös felével lefelé tepsibe tesszük. Szórjuk köréje a hagymát és a sárgarépát, a zellert és a gyömbért. Öntsünk alá egy kis forró vizet, és toljuk a sütőbe.
  4. 60 perc múlva a húst fordítsuk meg, a sütőt állítsuk 150 fokra és süssük tovább kb 120-150 percet. Mikor látjuk, hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró vizet, de minden alkalommal csak keveset. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk és 10 percet pihentetjük.
  5. A sült szaftot egy kis vizzel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük. A húst szeletekre vágjuk és a szafttal tálajuk.
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 98160
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 13.

Ajánló

Körítésként főtt burgonya, savanyú káposzta, vagy idénysaláta illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahhoz, hogy a bőr jó ropogós legyen, a sütési idő vége felé a sütőt állítsuk ismét 220 fokra és rövid időre a grillt is bekapcsolhatjuk. A szeleteléshez ajánlott az elektromos kés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek