r
Nosalty Logó

Bolyi túróslepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolyi túróslepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3810 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 636 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3810 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit 5 dkg vajjal egyenletesen kikenünk, a sütőt előmelegítjük 210 °C fokra (légkeverés 190°C).
  2. A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük. Ennek a keveréknek a felét beleszórjuk a tepsi aljába, és elrázogatjuk, hogy egyenletesen legyen benne.
  3. Az 50 dkg túrót szitán áttörjük, vagyy kezünkkel szétmorzsoljuk, kinek-kinek ízlése szerint. Egyenletesen rászórjuk a tepsiben levő lisztre.
  4. Rászórjuk a 10 dkg mazsolát.
  5. Ráreszeljük a citrom héját, és meghintjük egy ek cukorral.
  6. A tejfölbe belekeverjük a 2 tk vaníliakivonatot. A tejfölt a túró tetejére egy kanál segítségével lazán rákenegetjük.
  7. Rászórjuk egyenletesen a lisztes keverék másik felét.
  8. Egy tálban a két tojást, a két dl tejet és egy csipet sót lazán felverünk, és ráöntjük a lisztes keverék tetejére. Óvatosan billentgetve a tepsit eloszlatjuk rajta.
  9. 5 dkg vajat szétdarabolva kis darabokra, rárakosgatjuk egyenletes távolságokra a tetejére.
  10. Berakjuk a sütőbe, 210°C fokon (légkeverés 190°C) sütjük 5 percig, majd lejjebb vesszük a hőfokot 160°C fokra (légkeverés 140°C), és sütjük további 35-40 percig. A tetejének szép világosbarnának kell lennie, vigyázni, ne piruljon meg.
  11. Amint kész, kivesszük, langyosan felszeleteljük, és meghintjük porcukorral a tetejüket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 42780
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Ajánlom, amikor igazán nem akarunk sok időt pepecselni a konyhában, mégis vágynánk egy kis kényeztető édességre. Hirtelen jött vendégek esetén is nagyszerűen bevethető, szerintem sikerrel.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Mr Smith édesanyjától származik, ő még egy régi Nők lapjából vette, kb. a 70-es évek végéről. A receptben még úgy írták, hogy 5 Ft 60 filléres liszt kell a süteményhez...Ez volt a rétesliszt. A 4 Ft 60 filléres pedig a finomliszt. :) No nem keseregni akarok az árak miatt, hanem inkább örülni, hogy egy ilyen gyorsan elkészíthető finomságot tanultam meg tőle. Igazán semmi fakszni, semmi tésztagyúrogatás-nyújtogatás, csak beleszórni a cuccot a tepsibe, betolni a sütőbe, aztán hadd szóljon!:) Nem mellesleg ezután nem marad iszonyú mennyiségű mosogatnivaló sem...;-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek