Birsalmás morzsás süti recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Cink
Vas
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

B2 B1 C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
22.8 g

zsír

Összesen:
60.1 g
Telített zsírsav:
32 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
115 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.2 g
Kalcium:
336 mg
Vas:
79 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
585 mg
Kálium:
754 mg
Nátrium:
322 mg
Cink:
99 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
49 µg

szénhidrát

Összesen:
234.8 g
Összes cukor:
83 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
291.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
9 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
45 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
47 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
371 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
41 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
91.3 g

zsír

Összesen:
240.4 g
Telített zsírsav:
123 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
67 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
26 g
Koleszterin:
461 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9 g
Kalcium:
1346 mg
Vas:
317 mg
Magnézium:
234 mg
Foszfor:
2333 mg
Kálium:
3021 mg
Nátrium:
1286 mg
Cink:
394 mg
Réz:
16 mg
Mangán:
16 mg
Szelén:
203 µg

szénhidrát

Összesen:
939.3 g
Összes cukor:
339 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
1165.5 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
38 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
180 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
190 µg
E vitamin:
25 mg
K vitamin:
20 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1486 µg
D vitamin:
3 µg
C vitamin:
166 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.8 g

zsír

Összesen:
7.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
14 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
41 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
72 mg
Kálium:
92 mg
Nátrium:
39 mg
Cink:
12 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
29.3 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
36.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
6 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
46 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
5 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VKOVACS
VKOVACS sze, 2013-11-06 15:56

Kedves Fahéj! Megsütöttük, nagyon finom és különleges süti. Nem is tudtam hogy a birsalma ennyire finom tud lenni :-)) Köszönjük a receptet: Viki

Fahéj
Fahéj / Fahéj sze, 2013-11-06 18:09

Örülök, hogy ízlett! Bizony, a birsalma nagyon finom tud lenni. Én levesbe is imádom.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

zsuska
zsuska v, 2013-10-27 08:25

Nos kipróbáltam a birsalma sajttal úgy ahogy írtad átforgatva vajon egy kis mézzel. Az íze az nem is volt rossz, de mégis azt hiszem, hogy hiányzott belőle a nyers gyümölcs szaftossága, így elég szárazra sikeredet. :( Viszont az alap tésztája meglepően fincsi volt és a morzsás tető is izgalmas, így aztán arra gondoltam, hogy ha szert teszek egyszer birsalmára nyers állapotában akkor nem leszek rest és kipróbálom.. :) De még lehet, h sima alma töltelékkel is megkockáztatom.. :) További szép napot!

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2013-10-27 08:37

Ez egy jó ötlet! Szerintem működne almával is.
kellemes vasárnapot! Fahéj

zsuska
zsuska cs, 2013-10-03 09:26

Kedves Fahéj!
Az én fantáziámat is elégé megmozgatta a recept, és a megvalósításában csak egy dolog fog vissza és pedig az, h már kész birsalma sajtból ezt elő lehetne vezetni?? Ugyanis abból kilónyi áll a hűtőmben és csak tologatjuk.. Ha igen akkor mivel varázsoljak az állagán? Vagy csak darabolgatva dobjam rá? Valahogy el kéne képzelnem, h milyen a birsalma a 20 perces főzés után...:) Tudnál nekem ebben valami jó ötlettel segíteni? Köszönöm és tovább szép napot!! :) Zsuzsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj p, 2013-10-04 15:10

Kedves Zsuzsi!
A birsalma azalatt a 20 perc alatt teljesen megpuhul, de nem esik szét. Ha túl szottyossá főne, az szerintem nem jó, gusztább, ha maradnak benne azért darabok. Szerintem egy próbát megér a birsalmajattal is. Attól függ, milyen kemény, de én feldarabolnám akkorákra, mintha nyers birsalmát szeletelnék, és beletenném a felhevített vaj+méz keverékébe, de nem párolnám, csak finoman átforgatnám, hogy mindenütt mézes legyen és jól átmelegedjen. Így a lényeg ugyanaz maradna.
Szép hétvégét! Fahéj

fincs
fincs sze, 2013-10-02 17:13

Húúúú de jól hangzik...a szekrény tetjén pihen egykét birs.....sajtnak szántam, de ezt ki kell,hogy próbáljam :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2012-10-13 19:43

Nagyon szívesen. Én pont holnap sütök ilyet, és nagyon várom már, mert fincsi lesz. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2012-09-24 10:10

Fahéj!

Ez annyira csodás ötlet, sütinek!! :-O
Köszönöm az ötletet, -anyumék a héten hozzák haza a birsalmákat, és kapok belőle, tutira, hogy el fogom készíteni, ezek szerint nem csak befőttet csinálok! :-O
Köszönöm és szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj h, 2012-09-24 11:52

Szia!
Nagyon finom süti lesz belőle, érdemes kipróbálni. Nálunk is először vonakodott a család, de aztán nem győztem szeletelni... :)
Minden jót! Fahéj

1538