Barna sörben pácolt csülök recept

hozzászólások (20)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Kálium

TOP Vitaminok

B1 B6 B3 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.8 g

zsír

Összesen:
15.1 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
84 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
26 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
33 mg
Foszfor:
279 mg
Kálium:
462 mg
Nátrium:
111 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
26 µg

szénhidrát

Összesen:
5.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
201.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
8 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
Összes folát:
8 µg
C vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
103.2 g

zsír

Összesen:
60.4 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
338 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
104 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
130 mg
Foszfor:
1115 mg
Kálium:
1842 mg
Nátrium:
445 mg
Cink:
10 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
103 µg

szénhidrát

Összesen:
21.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
807.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
32 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
31 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
3 µg
Összes folát:
31 µg
C vitamin:
3 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.5 g

zsír

Összesen:
5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
28 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
9 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
92 mg
Kálium:
152 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
1.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
66.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
Összes folát:
2 µg
C vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi v, 2014-12-21 20:42

Szia!Szuper a recept, ma elkészítettem és nagy sikere volt megettük az utolsó falatig.Isteni izvilág gratulálok

Kárpáti Mariann
Kárpáti Mariann szo, 2014-10-18 07:58

Akik elkészítették..... amikor sütésre kerül a sor, az összes páclével és fűszerekkel együtt tesszük be a sütőbe?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta h, 2014-12-01 00:44

Szia Mariann, csak most látom a kérdést, bocs. Attól függ, hogy mekkora tepsiben sütöd. Ha szélesebben, akkor az összes pác mehet vele együtt a sütőbe, onnan locsolgasd a csülköt. Ha keskenyebb, mondjuk jénai, akkor nem kell az egész, ne ázzon és főjön, hanem süljön, az a lényeg! üdv, Gréti

Krampusz53
Krampusz53 v, 2014-05-04 15:49

Kedves Gréti!
Nagyon szépen köszönjük a receptet! Most ettük meg 6-an ebédre és osztatlan sikert aratott! Jöhet a következő :-)
Üdvözlettel
Anikó

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta k, 2014-04-15 09:25

Igen, ez az alsó (első, kisebb) csülök. Az erős sör az én olvasatomban annyit jelent, hogy nem csak név alapján barna, hanem küllemében, színében is láthatóan sötétebb sörrel készítem a csülköt. Ezek az italok, ha megnézed a címkéjükön, akkor valóban magasabb alkohol százalékúak. Én egy cseh gyártmányú, de nem pilsner típusú sört választottam. A pilsner egy kicsit kesernyés, ehhez az ételhez viszont az édeskésebb ízvilág illik. Szerintem még guinness sörrel is nagyszerű lehet, majd kipróbálom. Remélem, sikerült megválaszolnom a kérdésed. Üdv, Gréti

Katarina956
Katarina956 h, 2014-04-14 09:21

Kedves Greti!
Nyers vagy fustolt csulokbol keszitsem? Husvetra megprobalnam mert tetszik a recept.Koszonom a valaszt Kata.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta k, 2014-04-15 09:15

Szia Kata! Nyers csülökből készítettem. Ha egy napot áll barna sörben, akkor vaj puha lesz a sütés után és a bőre is megpuhul, illetve kívül ropogós lesz, amikor rápirítasz a végén. Üdv, G

Gabys
Gabys / Gabys v, 2014-04-13 21:52

Kedves Gréti:)
Gyönyörű a kép, húsvétra elkészíteném, de akadt egy kis problémám. Csülökben van első (kisebbik) és hátsó (nagyobbik) alsó-felső ismereteim szerint nincs. A kép alapján a kisebbikre tippelek. Jól gondolom? Sörben nem vagyok járatos, az erős az alkoholtartalmat jelenti? Melyik sörmárkát keressem?Segítenél ebben is? Köszönöm:) Üdv: Gabi

301