r
Nosalty Logó

Bárándi kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Bárándi kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 195 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 568 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    783.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 4533 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
  3. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), megkenjük a tejföllel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kis kockára vágott szalonnával, hagymával, paradicsommal, paprikával.
  5. Előmelegített sütőben (vagy kemencében) 20-25 percig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 40269
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Természetesen a feltéteket variálhatjuk: pl. lehet rá tenni szalonna helyett (vagy mellett) füstölt kolbászt, sonkát, kapor helyett snidlinget, petrezselymet, esetleg a kolbász mellett gazdagíthatjuk reszelt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bárándi kenyérlángos
nyultanti 100 recept

Bárándi nyaralásunk alkalmával volt alkalmunk megkóstolni a Koroknai portán a finom, kemencében sült kenyérlángost. Nem egy túl bonyolult ételről van itt szó, mégis ellenállhatatlanul ínycsiklandó falatok ezek. Megpróbáltam "rekonstruálni" kemence, és jófajta bárándi kenyértészta nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek