r
Nosalty Logó

Bableves csipetkével helena konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
helena26
Bableves csipetkével helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 2288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2106.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1886 micro
  • β-karotin
    4610 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8427.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    5016 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    742 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1398 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    18442 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 2288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    540 micro
  • β-karotin
    1321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Elkészítés

Leves

  1. A megtisztított babot előzőleg beáztatjuk, majd leöntjük a vizet, és tiszta vízben feltesszük főni a babot.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és amikor félkemény a bab, hozzáadjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, borssal, köménymaggal, és puhára főzzük.
  4. Az olajhoz adjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, hagyományosan rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, fokozatosan hígítjuk vízzel, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Felforraljuk, és beleszaggatjuk a csipetkét. Vágott petrezselymet szórunk a tetejére és majoránnát.

Csipetke

  1. A lisztből pici sóval és kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk.
  2. A forrásban lévő levesbe csipkedjük, és megfőzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 49614
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régen volt bableves, így ma ezt főztem, és mellé túrós batyut. A bablevest úgy készítem, mint az édes anyukám, hagyományosan rántással. A csipetkét pedig tojás nélkül készítem.

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek