r
Nosalty Logó

Angol szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angol szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    398.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3634.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.5 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal.
  2. A szalakálit langyos tejben felfuttatjuk, és a masszához adjuk, majd belekeverjük a lisztet.
  3. A tojásfehérjét két kanál vízzel kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan a masszába forgatjuk, és három részre osztjuk.
  5. Egy rész marad sárga, a másodikhoz egy mandulaaromát, a harmadikhoz egy kanál kakaót keverünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  7. Elsimítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Nagyon gyorsan sül, ha a széle megpirul már vehetjük is ki a sütőből!
  9. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a lisztet, de vigyázzunk ne legyen csomós!
  10. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzátesszük a kihűlt lisztes pépet.
  11. Jól összekeverjük és a lapok közé kenjük.
  12. Tetejét a felolvasztott csokival vonjuk be.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 48790
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Bármilyen ünnepi alkalomra kiváló. Tésztája nem szárad ki hamar, jól eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb tésztájú sütemények szalakálival készülnek. Nagyon könnyű tészták készülnek vele. Igaz, sütéskor kicsit kellemetlen szaga van, de mire elhűl a tészta, elillan a kellemetlen illat is. Ezen süti nem csokimázat, hanem zöld fondan bevonatot kapott a tetejére. Nem kell megijedni, ha a tészta a tepsiben szinte elveszik, olyan vékony. Sütés közben nagyon jól magára talál és megvastagodik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek