r
Nosalty Logó

Almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 194 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 1713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    325.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5610.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.7 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1929 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 6851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 15 x 30cm-es tepsit kibélelünk alufóliával.
  2. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tepsibe rakjuk egyenletesen eloszlatva.
  3. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
  4. A sárgákat elkeverjük a porcukorral, a vízzel, és a sütőporral összekevert liszttel.
  5. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgás masszához keverjük.
  6. Az így készült massza felét az almára öntjük.
  7. A másik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük benne. A kakaós masszát is a tepsibe öntjük.
  8. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbáig sütjük. Az első 10-15 percben kb 175 fokon, majd 120 fok körül.
  9. Ha kész, a tésztát kiborítjuk a tepsiből és a fóliát lehúzzuk róla.
  10. Amíg a tészta sül, a pudingporból a tejjel krémet főzünk.
  11. Majd a porcukrot a margarinnak habosra keverjük.
  12. Ha a puding kihűlt, belekeverjük a porcukros margarint.
  13. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a krémmel.
  14. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Amikor már majdnem teljesen elolvadt a csoki, hozzáadjuk az olajat, és simára keverjük vele, majd a krémre simítjuk.
  15. Hagyjuk megdermedni a csokit.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 115535
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk almából kétféle süti készülhet, ez az egyik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek