r
Nosalty Logó

Tank alakú torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Datti
Tank alakú torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 10391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.5 g

Zsír

  • Összesen
    454.2 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    5135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7703 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    535 mg
  • Kálcium
    1416 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    3382 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1303.7 g
  • Cukor
    903 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1091 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    3617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5953 micro
Összesen 10391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

  • 250 g marcipán (zöld színű fondantot is használhatunk)

Elkészítés

Piskóta

  1. Nyolc tojást kettéválasztunk. A sárgáját a 16 dkg cukor 3/4 -vel habosra keverjük. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához egy kanál fehérjét teszünk, és elkeverjük. Ezután a fehérjéhez öntjük, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  3. A 16 dkg lisztet 2 részletben hozzászitáljuk, és elkeverjük. Majd kivajazott tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben sütjük 170-180 fokon.
  4. A sütőből kivéve a tetejét behintjük pici liszttel, és átfordítjuk (így a teteje is egyenes lesz). Majd, ha már langyosra hűlt, visszafordítjuk!
  5. Én 3 piskótát készítettem, és ezekből formáztam meg a tank különböző részeit.

Krém

  1. Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a megmosott citromok reszelt héját és átszűrt levét, majd jól elkeverjük. A zselatint kevés vízben beáztatjuk (kb. 4 ek.), majd közepes lángon felforrósítjuk. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  2. A jól behűtött habtejszínt a vaníliás cukorral félig habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  3. Óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tejfölös krémhez.
  4. A formára vágott piskótákat betöltjük a citromos krémmel. Oldalát és tetejét is körbehúzzuk a krémmel, és hűtőbe tesszük, amíg jól megdermed.
  5. A marcipánt (vagy fondantot) elnyújtjuk, és bevonjuk vele a hűtőből kivett tortát. A maradék marcipánból terepmintázatot készítünk a tortára.
  6. Az ágyúcsövet cukordrazséval töltött szívószálból készítettem. Elnyújtunk egy darab marcipánt nagyon vékonyra, és bevonjuk a szívószálat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2113
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vőlegényem nagyon szereti a tankokat, és úgy gondoltam, hogy meglepem a születésnapján egy tank alakú tortával! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek