r
Nosalty Logó

Tahinis rózsavirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tahinis rózsavirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 5213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szezámpasztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukrosmeleg tejben
  2. Hozzákeverjük a tészta további összetevőit, és alaposan bedagasztjuk (nem túl lágy, jól nyújtható tésztát kell kapnunk).
  3. Langyos helyen fél-háromnegyed órát kelesztjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a szezámkrémet: a serpenyőn megpirított szezámmagot kávédarálón ledaráljuk.
  5. Hozzákeverjük a többi összetevőt - marcipánnál valamivel lágyabb pasztát kell kapnunk.
  6. Megformázzuk a rózsákat az alábbiak szerint: az egész megkelt tésztát 9 részre osztjuk;8 egyenlő és 1 nagyobb adagra.
  7. A nagyobbik darabot kinyújtjuk téglalap alakúra, és -mint a bejglit- megkenjük a pasztával, feltekerjük, és 8 egyenlő hosszú rúdra szeleteljük. Így lesz 8 tésztagombócunk + 8 ,,bejgliszeletünk".
  8. A gombócokat egyenként körlap alakúra nyújtjuk, rákenjük egyenletesen a szezámpasztát, és a közepére elhelyezünk állva egy-egy a ,,bejgliszeletet". A világ négy tája szerint (É-D-K-Ny) bemetszést ejtünk a kör szélein, és az egymással szemben lévő cikkelyeket ráhajtuk a középen álló ,,bejgliszeletre". Így kapjuk meg a 8 rózsafejet.
  9. Tepsire pakoljuk őket, tejjel megkenjük a tetejét, szezámmaggal leszórjuk.
  10. 10-20 percnyi pihentetés után mehet 25-30 percre az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2520
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept más töltelékkel is (mák, dió, sajt, stb.) megvalósítható. A boltban vásárolt szezámpaszta (tahini) is tökéletesen megfelel a célnak, feltéve, ha az nem sós, fokhagymás ízesítésű. 

Hozzávalók

A tésztához

A szezámpasztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?