r
Nosalty Logó

Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tagliatelle rókagombás aszalt paradicsomos raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 1064 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 4255 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A ragu

A tészta

Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1998 micro
  • β-karotin
    6777 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    24161 micro
  • Lut-zea
    2576 micro
Összesen 1064 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11612.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    2079 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    880 mg
  • Foszfor
    3234 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    7992 micro
  • β-karotin
    27106 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    96644 micro
  • Lut-zea
    10304 micro
Összesen 4255 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3064 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

A ragu

A tészta

Elkészítés

A ragu

  1. A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. Keveset adunk hozzá az üvegben lévő kapribogyóból is. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben, és felöntjük borral.
  3. 5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert, és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. Paradicsompürét, és félbevágott olajbogyót is teszünk hozzá. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
  4. A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk, és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.

A tészta

  1. A tagliatelle tésztát forró, sós vízben megfőzzük (al dente).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2419
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Ajánló

Mivel az elkészült étel nagy sikert aratott, nagyobb vendégseregnek is elkészítettem, ezúttal vegetáriánus változatban (vargányával) és a csirkecombbal készített verziót is tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptemet egy versenyre készítettem, ahol négy megadott hozzávalóból kellett tésztaételt készíteni. A kötelezők a tagliatelle, a mozarella, a napon szárított paradicsom és az olajbogyó voltak. A többi alapanyagot én gondoltam mellé, és elég sikeres lett a végeredmény.

Hozzávalók

A ragu

A tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek