r
Nosalty Logó

Szűzpecsenyeérmek spárgacsomagokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szűzpecsenyeérmek spárgacsomagokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 1376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, majd fővő sós-cukros vízben kb. 12 percig főzzük. Leszűrjük, a spárga főzővizéből kb. 250 ml felfogunk, és félretesszük.
  2. A szűzpecsenyét 4 éremre vágjuk, egy kicsit el is lapítjuk, majd a forró olajban körbe megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
  3. A sárgákból levágunk 12, kb. 6 cm-es darabot, amelyeket hármasával egy-egy bacon szeletbe tekerünk, a maradék spárgát kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A baconba tekert spárgát a visszamaradt pecsenyezsírban körbe megpirítjuk.
  5. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, kb. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a spárgalével, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a creme fraichet, a spárgadarabkákat és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A mártást egy tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük az elősütött szűzpecsenyét. Mindegyik szűzpecsenyére rárakunk egy-egy spárgaköteget.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 4249
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártást ízesíthetjük tárkonnyal is. Tálaljuk petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek