r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye szilvamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Szűzpecsenye szilvamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szűzpecsenye

Szilvamártás

Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szűzpecsenye

Szilvamártás

Összesen 1740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Szűzpecsenye

Szilvamártás

Összesen 95 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 1740 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Szilvamártás

Elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kibélelünk alufóliával egy közepes méretű tepsit/sütőedényt. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, az inakat, zsírmaradványokat és a szűzpecsenyére jellemző ezüstös hártyákat − éles, hegyes késsel alászúrva − lefejtjük-eltávolítjuk.
  2. A serpenyő, illetve a szűzpecsenyék méretétől függően egyben hagyjuk vagy rézsútosan kettévágjuk a húst. Felforrósítjuk a vajat az olajjal, beletesszük a szűzpecsenyéket, és élénk tűzön 3-4 percig, aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is megkapatjuk (további 3-4 perc).
  3. Áttesszük a húst a tepsibe/sütőedénybe, meghintjük sóval és egy kevés frissen őrölt borssal, majd letakarjuk alufóliával, betoljuk a sütőbe, és mindössze 15 percig sütjük (hogy a belseje szép rózsaszín maradjon).
  4. Kivesszük a húst a sütőből, mélyített szegélyű, azaz „lémentővel” ellátott vágólapon-deszkán 2-2,5 cm vastag, rézsútos szeletekre vágjuk. Kissé egymásra fektetve tálra rendezzük, végül néhány petrezselyemlevélkével vagy citromfűbóbitával díszítjük. A szilvamártást külön tálkában, forrón kínáljuk hozzá. Sós vízben főtt, petrezselymes burgonya illik hozzá.

Szilvamártás

  1. A mártáshoz a szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A pecsenyeléhez öntjük a bort, összeforraljuk, kisebb lábasba szűrjük. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, a gyömbért, az áttört fokhagymát, 1 csipet sót és 1 késhegynyi borsot, felforraljuk. Beletesszük a szilvát, 5 percig főzzük. Elkeverjük az étkezési keményítőt 1/2 dl vízzel, a szilvához öntjük, és éppen csak sűrűsödésig forrósítjuk (1 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18796
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Tökéletes vasárnapi ebéd, Lajos Mari könyvéből.

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Szilvamártás

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek