r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Szűzpecsenye paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16196 micro
  • Lut-zea
    3318 micro
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3723 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32392 micro
  • Lut-zea
    6637 micro
Összesen 1140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3392 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
  3. A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább dinszteljük, felöntjük a paradicsommal, és a tejszínnel. Sóval, borssal és csipet cukorral ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük.
  4. A spenótot kevés fövő, sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük. Hagyjuk szűrődni.
  5. A spenótot keverjük a paradicsommártáshoz. Sóval, borssal ízesítsük.
  6. A spenótos-paradicsommártás 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött szűzpecsenyét, majd elosztjuk rá a maradék mártást.
  7. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 449
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 52522
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húst és a paradicsommártást előre elkészíthetjük, és a spenótot is előre megfőzhetjük (1-4 lépések). Az érméket letakarva hűtőbe tesszük. Később (a spenót hozzáadása előtt) a paradicsommártást felforrósítjuk, és folytatjuk az 5 lépéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek