r
Nosalty Logó

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 719 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4501 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 2873 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét szeleteljük fel, kb. 2 cm-es vastagságú érmékre, majd tekerjük körbe a peremüket bacon-nel.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben süssük mindkét oldalát pirosra.
  3. A paradicsomokat vágjuk karikákra olyan módon, hogy a középső szelet legyen a legvastagabb.
  4. Miután az érmék megpirultak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és mindegyik érme tetejére tegyünk egy vastag paradicsom szeletet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy szelet sajtot fektessünk rá (használhatunk reszelt sajtot is).
  5. Ezután tegyük a serpenyőt előmelegített sütőbe, és süssük a húsokat tovább, amíg a sajt megpirul.
  6. Közben készítsük el a rizspiláfot: egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a vajat.
  7. Pirítsuk meg a zöldborsót, illetve a főtt kukoricaszemeket (használhatunk mirelit zöldséget is), majd adjuk hozzá a főtt rizst.
  8. Jól keverjük össze a zöldségekkel, és pár percig pirítsuk együtt. (A kukorica, illetve zöldborsó helyett bármilyen pirított zöldséget használhatunk.)
  9. Ha a sajt megpirult az érmék tetején, tálalhatjuk az ételt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15648
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

Gyakorlatilag bármely hússzelet elkészíthető ezzel a módszerrel ízlés szerint. A lényeg, hogy kompenzáljuk a hús száradását a sütés során (jelen esetben ez bacon).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék sajtkalapban, jázmin rizs-piláffal
Kornél 167 recept

Hasonló recepttel találkoztam már Olaszországban, igaz, ott nem szűzérmét használtak, hanem egyszerű sertésszeletet. Úgy gondoltam, a szűzpecsenye jobb választás a sertéscombnál, ezért esett döntésem erre az összeállításra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek