r
Nosalty Logó

Szűzérmék rózsaborsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Szűzérmék rózsaborsmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hús

Rózsaborsmártás

Összesen 103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 560 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Hús

Rózsaborsmártás

Elkészítés

Hús

  1. Melegítsük elő a sütőt egy tepsivel együtt 130 fokra.
  2. A szűzérméket hártyázzuk le, és vágjuk kb. 3 cm-es szeletekre, korongokra. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, és a szűzérmék mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, oldalanként 1-2 perc, hogy szép színt kapjanak. Semmiképp se süssük túl!
  4. Tegyük az elősütött érméket az előmelegített tepsibe, fedjük le alufóliával, és süssük 10 percig.
  5. Közben készítsük el a mártást.

Rózsaborsmártás

  1. A hússütés után visszamaradt zsiradékra, a serpenyőbe szórjuk bele a borsot, és pirítsuk meg kicsit. Közben a fakanál hátuljával össze is nyomkodhatjuk a szemek egy részét, Ezután öntsük fel a borral.
  2. Forraljuk el az alkoholt, és közben kaparjuk fel a lesült húsmaradványokat a serpenyőből.
  3. Ekkor öntsük fel a tejszínnel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Ízesítsük a mustárral, worcestershire szósszal és sóval.
  4. Addig főzzük, amíg be nem, sűrűsödik annyira, hogy szépen bevonja a fakanalat.
  5. A húst a mártással leöntve tálaljuk, amíg még meleg (nekem kihűlt, mire sikerült fényképeznem, ezért nem olyan folyós, mint kellene).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9883
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Ajánló

Steak burgonyával, héjában sült krumplival, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk. Ha már begyújtom sütőt a hús miatt, én abban szoktam a krumplit is megsütni, és amikor elkészült a krumpli, akkor kezdek hozzá a hús sütésének. Közben hagyom kihűlni a sütőt a megfelelő hőmérséklete, és aztán teszem be a húst. A krumplit így készítem: héjastól gerezdekre, csíkokra vágom a krumplit, összeforgatom olívaolajjal, zúzott fokhagymával és friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és addig sütöm, amíg szép aranybarna színt nem kap.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezzel a mártással szeretem legjobban most a szűzérmét, igazán méltó kísérője ennek a remek húsnak. A rózsabors aromásabb, édeskésebb, mint a testvérei, és hiányzik belőle a piperin, ami a fekete, fehér és zöld bors csípősségét adja. Erre élvezet ráharapni, és ettől lesz igazán különleges a recept.

Hozzávalók

Hús

Rózsaborsmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?