Szuper vitaminbomba tavaszeleji újjáéledéshez recept

Szuper vitaminbomba tavaszeleji újjáéledéshez
Szuper vitaminbomba tavaszeleji újjáéledéshez
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira nehezen tör ki idén a tavasz, hogy nagyon. Egyszer már megvillantotta magát, így még nehezebb a telet viselni ilyen hosszan. Talán azért megérkezik egyszer, fogadjuk jó erőben.
Mindent beletettem, ami télvégén elérhető igazi vitamin-forrás, az egy cékla kivételével − elfelejtettem venni.

Az ’érzelmi harmonizáló’ teakeverék nagyon komoly összetevőkből áll: golgotavirág hajtás, citromfű, hibiszkuszvirág, levendulavirág, ánizs, borsmenta, rozmaring, édeskömény, kardamom, szegfűszeg, cékla, gyömbér. Egyetlen szépséghibája, hogy Joshi Bharat ajánlásával árulják, mégsem a tv2 színvonala :).

hozzávalók / 8 adag

A salátához

A tálaláshoz

ajánlat

Tavaszi fáradtság és/vagy böjt idejére.
A kendermag helyett bármilyen olajos magvat használhatunk, azért választottam most a kendermagot, mert az a legkalóriaszegényebb.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

télvégi vitaminbomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát, retket, zellert meghámozzuk.
  2. A hagymákat vékony szeletkékre vágjuk és egy nagy tálba helyezzük.
  3. Hozzáreszeljük a retket és a zellert, a nagyobbik reszelőfogakon.
  4. Megsózzuk, összekeverjük, hogy kicsit puhuljanak, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  5. Hozzáreszeljük a répát, nem keverjük.
  6. Kis kockákra vágjuk az almát, azt is hozzáadjuk.
  7. A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, azt is hozzáadjuk.
  8. Az apróra vágott petrezselyemzölddel, és a köménymaggal szórjuk.
  9. Borsot darálunk és rászórjuk a teafű keveréket.
  10. Ráöntjük az olajat és a citromlét, jól összekeverjük.
  11. Tálaláskor pirított kendermaggal szórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 459
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

92