r
Nosalty Logó

Szülinapi feketeerdő-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi feketeerdő-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Összesen 5643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6726.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    896.6 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 5643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. Először elkészítjük a piskótát: a tojások fehérjéhezhozzáadjuk a porcukor felét, és mixerrel kemény habbá verjük. A tojások sárgájába beletesszük a maradék porcukrot és habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral-kakaóporral átszitált lisztet. Beleforgatjuk óvatosan a habot, majd szép simára keverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt, margarinnal kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, megvárjuk míg teljesen kihűl, majd 3 felé szeleteljük.
  3. Meggyes töltelék: 3 dl meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kevergetve kissé lehűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd belecsorgatjuk a zselatint.
  4. A torta összeállítása: az első tortalapot meglocsoljukmeggylével. Ezután jön rá a meggyes krém, majd a tejszínhab. Ezután a második tortalap, amivel ugyanúgy járunk el, mint az elsővel. Ha rákerült a harmadik lap is, az egész tortát bekenjük a maradék tejszínhabbal. Egy kis időre hűtőbe tesszük (kb. fél órára), hogy a tejszín egy kicsit megszilárduljon.
  5. Díszítés: a fondantot kinyújtjuk megfelelő nagyságúra, és a tortára helyezzük. Mindenhol szépen rásimítjuk. Ezután jönnek a rózsák és a levelek, amiket házilag készített vajkrémmel rögzítünk. Végül a feliratozás és a díszítés (rózsák körül és a torta aljánál körbe), és készen is van a remekmű. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13234
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógornőm születésnapjára álmodtam meg ezt a tortát. Nagy sikert arattam vele, az íze és az egész tortát illetően is. Örültem, hogy örömet szerezhettem vele!

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?