Szülinapi emeletes torta recept

1 adag
837
kcal
Szülinapi emeletes torta
Szülinapi emeletes torta
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami olyasmit akartam készíteni apukámnak, amiben benne van szívem-lelkem. Nagyon nagy örömmel csináltam,  főleg, hogy ilyesmit még nem csináltam. Mármint emeletes, meg cukorfondant. Még azt sem tudtam, hogy kell a rózsákat megformázni. Úgyhogy ajánlom még a nagyon kezdő háziasszonyoknak is, mert nagyon könnyű.  A családnak nagyon tetszett, és a lényeg, hogy nagyon finom is volt. Mivel szép nagy család vagyunk, mikor összejövünk, legalább 20-25-en ülünk az asztalnál, el is fogyott szinte az egész.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A fondantos díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis torta, tejszínes csokis torta, fondant torta, ünnepi emeletes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Külön megsütünk egy 8, és egy 4 tojásos piskótát.
  2. Amíg hűlnek, addig elkészítjük a krémet. A margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kidolgozzuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a nagyon csokis krémhez keverjük apránként, hogy a tejszín ne törjön össze.
  4. Először a nagyobbik piskótát töltjük meg. Három felé vágjuk, és minden lapra kenünk a krémből, legyen krém a tetején, és az oldalán is, hogy a fondant ragadjon hozzá.
  5. Megtöltjük a kisebbik piskótát is ugyanúgy, mint a másikat, és kezdődhet a díszítés.
  6. Mikor a fondantborítás rákerült, egymásra helyezzük a tortákat, majd díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 534
elküldve: 8
receptkönyben: 98
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
43 recept

Hozzászólások (20)

Saci06
Saci06szo, 2012-09-15 18:45

Mártika nem kell bele támasztás? Emeletes tortáknál szoktak. És a rózsákat mivel ragasztod a tortára,hogy ott maradjon? Köszönöm válaszod! Nagyon szép lett :)

Mártika2
Mártika2v, 2012-09-16 15:54

Szia Saci! Nem tettem támasztást, mert egymásra tettem a két tortát.. A rózsákat, és egyéb díszítést pedig csak egész egyszerűen kis ecsettel ici-picit megvizeztem az aljukat, és így tettem a helyükre. Nem estek, és nem csúsztak le. Köszi a dícséretet. Mikor ezt csináltam, csak ámultam, hogy milyen egyszerű, és nem kerül egy vagyonba, mint a cukrászdában. Most már mindig nekem kell tortát készítenem az egész családnak. (Nem kicsi családnak) De élvezem.

Saci06
Saci06cs, 2012-09-13 17:41

Kedves Márti!

Nekem is az első fondantos tortám lesz. A rózsákat mivel lehet a tortára rögzíteni? Köszönöm segítséged! Saci

katic
katicp, 2012-08-10 20:30

Gyönyörű a tortád, és biztos finom is. A hozzávalókban olvastam, hogy tejszín is kell a krémbe, az nem oldja a fondant? Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget, még kezdő vagyok :)) Üdv : Kata

Mártika2
Mártika2h, 2012-08-13 09:22

Szia! Bocsi, most jöttünk haza, kicsit kések a válasszal.Nem lesz semmi baja a fondannak a tejszínhabtól, csak a krémet könnyíti.
Próbáld ki!
Szia Márti

Varga Timi
Varga Timiv, 2012-06-10 15:08

Kedves Márti
Sikerült megsütnöm a tortát nagy sikere volt most mindenkinek ilyet kell sütnöm szülinapjára nem fogunk rendelni a cukrászdába ha a te tortád ilyen finom ,még egyszer köszönöm a receptet és a segítséget is.
TIMI

Mártika2
Mártika2h, 2012-06-11 18:52

Szia Timi! Nagyon örülök a sikerednek. Már én is az egész család torta gyártója vagyok, de nagyon szeretem csinálni, mert jó érzés, amikor kezd kialakulni a forma. Süssél még nagyon sok fini sütit!!!!

Varga Timi
Varga Timih, 2012-06-04 12:54

kedves MÁRTI
Nagyon szép a tortád én is valami hasomlót szeretnék sütni az anyukámnak ezért megkérdezném hogy nem kell bele sütőpor na és hogy fér bele egy torta formába nyolc tojásból piskóta?
Nagyon kezdő vagyok még ez lesz az első tortám ezért ne haragudj hogy ennyi kérdésem van.
köszönöm Timi

Mártika2
Mártika2k, 2012-06-05 16:31

Szia Timi! Sütőport lehet a piskótába tenni, nem rontja el, és tuti feljön, de én már annyi piskótát sütöttem, hogy nekem nem kell. A 8 tojásosat pedig egy kicsit nagyobb tortaformában sütöm, nem a megszokott méretben. De ha a rendes méretű formád van, az sem baj, akkor csak 6 tojás kell, és még így is rá megy a 4 tojásos. Csak nálunk egy kicsit nagy a család, és kellett a mennyiség, (el is fogyott.) Sok sikert, jó sütögetést. Bizti nagyon finom lesz. Mindent bele!!!

olaszneanci
olaszneancisze, 2012-02-22 16:22

Csatlakozni szeretnék az előttem szólókhoz és boldog születésnapot kívánok az
ünnepeltnek !Üdv: Anci

Mártika2
Mártika2sze, 2012-02-22 19:59

Szia Anci! Köszönöm Neked is a dicséretet. Hozzád hasonlóan én is nagyon izgultam, hogy sikerül-e majd a tortám, mert fondant még nem csináltam soha. Így utólag nagyon egyszerű, nem is gondoltam volna. Néztem a Te karácsonyi tortádat, és nagyon szép. Ha egy kicsit lazább a fondantod, tegyél bele nyugodtan még porcukrot, míg úgy érzed, hogy már jobban formázható. Én a rózsákat pár nappal előbb csináltam meg. Ez jó volt arra is, hogy sikerül-e, meg legalább a hűtőben egy kicsit megszilárdult.
Szép estét, és jó főzőcskézést!
Márti

olaszneanci
olaszneancics, 2012-02-23 15:39

Kedves Márti !
Valószínű, hogy laza volt a fondantom, gondoltam rá én is.
Köszönöm a jó tanácsot, legközelebb élek vele.
Az izgalom sosem múlik el, azért is izgulok, mert nagyon szeretek a konyhában
tevékenykedni,kísérletezgetni, azután meg azon izgulok, hogy vajon hogy sikerül !
Szerintem ez így van jól. Köszönöm a jókívánságod én is további
jó sütés-főzést kívánok neked ! Üdv: Anci

NovakAndi
NovakAndisze, 2012-02-22 10:18

Ez csodaszép, biztosan elérted a célod és emlékezetes volt a nagy nap apukádnak.
Gratulálok! Andi

Samiya
Samiyak, 2012-02-21 17:14

Kedves Márti!
Ez aztán a szülinapi torta! :) Nagyon szép! Gratulálok! :)
Üdvözlettel: Samiya

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
837