r
Nosalty Logó

Sztracsatella parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Sztracsatella parfé
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kibélelünk folpackkal egy őzgerincformát.
  2. A csokoládét éles késsel egészen apró darabokra vágjuk, a narancs héját lereszeljük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor félkemény, adjunk hozzá 5 dkg cukrot, úgy verjük tovább, míg kemény lesz.
  4. A tojássárgákat is felverjük habverővel, hozzáadunk 5 dkg cukrot, a rumot, tovább keverjük, és ha már feloldódott benne a cukor, a reszelt narancshéjat is belekeverjük.
  5. Tiszta habverővel a tejszínből is habot verünk, amikor félig kemény, hozzátesszük a maradék 5 dkg cukrot és a vaníliát. Teljesen keményre verjük.
  6. Következik az összeállítás: a tojássárgás habba fakanállal beleforgatjuk a fehérje habját, aztán a tejszínhabot, majd belevegyítjük az aprított csokit.
  7. A kész masszát átkanalazzuk az őzgerincformába,és 3-4 órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.
  8. Tálaláskor a formát néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, kiborítjuk a parfét, lehántjuk róla a folpackot, és szűrőn át meghintjük a kakaóporral. Ezután megvárjuk, amíg szobahőmérsékleten eléri a kellő állagot, azaz belül fagyos marad, de semmiképpen sem kőkemény, és a külseje elkezd lágyan olvadozni. Ekkor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel felszeleteljük, és tányérokra tesszük.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4110
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Stahl recept, általam sokszorosan kipróbálva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek