Szőlős márványszelet recept

Szőlős márványszelet
Szőlős márványszelet
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban addig még sosem ettem szőlős sütit, aztán a habosság és a dió megragadta érdeklődésem... Fiaim csalódására mindenki más kedvence lett nemcsak a családban, ugyanis elég "elázottféle maszlaggá" válik. A rajongók szerint ez a pláne benne, hát szóltunk már ízlések és pofonokról itt...

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A diót nem daráltam le teljesen, illetve fél bögre daráltat és fél vagdaltat adtam hozzá...nekem sokkal jobban ízlett így.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlős süti, szőlős-habos szelet, diós-szőlős szelet

elkészítés

  1. A szőlőt alapos mosás után leszedegetjük egy edénybe, amit megszórunk a vaníliás és púpos ek cukrokkal, összekeverjük, félretesszük.
  2. A  tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a bögre cukorral, amit lassanként adagolunk, majd kemény habbá formálódásakor hozzáöntjük lassan (ugyancsak verés közben) a tejszínt, és együtt is verjük, míg jó keménnyé válik.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót, tejet és lisztet (a receptben nem kéri a tojássárgája felhasználását, de amikor nem majonézezek, s egyébre sem használódna el - ennél a lépésnél hozzákeverem).
  4. Hűtőben pihentetjük kb 20-25 percet.
  5. Kivajazott, vagy papírral bélelt sütőformába öntjük, és elosztjuk rajta a szőlőt. 195 fokon kb 35-45 percig sütjük.
  6. Még melegen megszórjuk porcukorral, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakát (jó pár órát).



  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X5 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 771
elküldve: 0
receptkönyben: 59
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

Hozzászólások (2)

Yve
Yveszo, 2011-09-17 12:48

Nagyon szepen koszonom!
Kellemes hetveget sok finomsaggal!

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
363