Szőlős márványszelet recept

1 adag
363
kcal
Szőlős márványszelet
Szőlős márványszelet
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban addig még sosem ettem szőlős sütit, aztán a habosság és a dió megragadta érdeklődésem... Fiaim csalódására mindenki más kedvence lett nemcsak a családban, ugyanis elég "elázottféle maszlaggá" válik. A rajongók szerint ez a pláne benne, hát szóltunk már ízlések és pofonokról itt...

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A diót nem daráltam le teljesen, illetve fél bögre daráltat és fél vagdaltat adtam hozzá...nekem sokkal jobban ízlett így.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlős süti, szőlős-habos szelet, diós-szőlős szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt alapos mosás után leszedegetjük egy edénybe, amit megszórunk a vaníliás és púpos ek cukrokkal, összekeverjük, félretesszük.
  2. A  tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a bögre cukorral, amit lassanként adagolunk, majd kemény habbá formálódásakor hozzáöntjük lassan (ugyancsak verés közben) a tejszínt, és együtt is verjük, míg jó keménnyé válik.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót, tejet és lisztet (a receptben nem kéri a tojássárgája felhasználását, de amikor nem majonézezek, s egyébre sem használódna el - ennél a lépésnél hozzákeverem).
  4. Hűtőben pihentetjük kb 20-25 percet.
  5. Kivajazott, vagy papírral bélelt sütőformába öntjük, és elosztjuk rajta a szőlőt. 195 fokon kb 35-45 percig sütjük.
  6. Még melegen megszórjuk porcukorral, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakát (jó pár órát).



  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X5 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 808
elküldve: 0
receptkönyben: 60
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

Hozzászólások (2)

Yve
Yveszo, 2011-09-17 12:48

Nagyon szepen koszonom!
Kellemes hetveget sok finomsaggal!

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
363