Szőlős márványszelet recept

1 adag
363
kcal
Szőlős márványszelet
Szőlős márványszelet
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsősorban addig még sosem ettem szőlős sütit, aztán a habosság és a dió megragadta érdeklődésem... Fiaim csalódására mindenki más kedvence lett nemcsak a családban, ugyanis elég "elázottféle maszlaggá" válik. A rajongók szerint ez a pláne benne, hát szóltunk már ízlések és pofonokról itt...

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A diót nem daráltam le teljesen, illetve fél bögre daráltat és fél vagdaltat adtam hozzá...nekem sokkal jobban ízlett így.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlős süti, szőlős-habos szelet, diós-szőlős szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt alapos mosás után leszedegetjük egy edénybe, amit megszórunk a vaníliás és púpos ek cukrokkal, összekeverjük, félretesszük.
  2. A  tojásfehérjét jó kemény habbá verjük a bögre cukorral, amit lassanként adagolunk, majd kemény habbá formálódásakor hozzáöntjük lassan (ugyancsak verés közben) a tejszínt, és együtt is verjük, míg jó keménnyé válik.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót, tejet és lisztet (a receptben nem kéri a tojássárgája felhasználását, de amikor nem majonézezek, s egyébre sem használódna el - ennél a lépésnél hozzákeverem).
  4. Hűtőben pihentetjük kb 20-25 percet.
  5. Kivajazott, vagy papírral bélelt sütőformába öntjük, és elosztjuk rajta a szőlőt. 195 fokon kb 35-45 percig sütjük.
  6. Még melegen megszórjuk porcukorral, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakát (jó pár órát).



  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X5 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 880
elküldve: 0
receptkönyben: 60
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

Hozzászólások (2)

Yve
Yveszo, 2011-09-17 11:48

Nagyon szepen koszonom!
Kellemes hetveget sok finomsaggal!

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
363