r
Nosalty Logó

Szőlős lepénykenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Szőlős lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 3632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 364 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 3632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Lepény

Töltelék, feltét

Elkészítés

Lepény

  1. Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos cukros vízben. Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a maradék vízzel kidagasztjuk. A kidagasztott tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Mindkét tésztát kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Az egyik téglalapot beemeljük egy kivajazott tepsibe. Tetejét lekenjük az olvasztott vaj felével, kirakjuk a kimagozott szőlő felével, és megszórjuk a cukor felével.
  3. Betakarjuk a másik kinyújtott lappal, majd kirakjuk a megmaradt szőlővel, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és rászórjuk a maradék cukrot. Egy tiszta konyharuhával letakarva bő 20 percet pihentetjük, addig a sütőt előmelegítjük.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Már langyosan is szépen szeletelhető.

Töltelék, feltét

  1. A szőlőt alaposan megmossuk, kissé lecsepegtetjük, és kettévágva kimagozzuk. A cukrokat a fahéjjal összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és kissé lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 405
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez tulajdonképen egy olasz kenyérféleség. Hasonló, mint a pizza, lehet a tetejére bármit tenni, fűszereket vagy gyümölcsöket, sajtokat, esetleg húsokat, csak akkor cukor nélkül és olajjal készül. Nálunk így szüret idején ez a szőlős változat már hagyománnyá vált.

Hozzávalók

Lepény

Töltelék, feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek