r
Nosalty Logó

Szőlős - diós linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős - diós linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 4520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a szőlőt megmossuk, megszárítjuk, leszemezzük és félbevágjuk. (Akit zavarnak a szőlőmagok, eltávolíthatja.)
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és fahéjat.
  4. Az omlós tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy először a torta alját vágjuk ki. Majd a maradék tésztát összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és olyan hosszú 3 cm-es csíkot vágunk belőle, amely a tortaforma oldalára elegendő.
  5. Először a kerek lapot helyezzük a formába, majd a csíkot, és a tészták érintkezésénél jól összenyomjuk.
  6. A diós masszába forgatjuk a szőlőt, és az omlós tésztára öntjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4147
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Miután kihűlt, porcukorral szórva, szőlővel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta kívül vajas linzertésztából áll, a tölteléke pedig diós kevert tészta, amelybe szőlőszemeket keverünk. Egyszerű, finom torta, amely leginkább a bélesekre (pl. meggyes béles) emlékeztet. Szőlőszezon lévén, érdemes kipróbálni. Mutatós, kiadós torta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek