r
Nosalty Logó

Szőlőlekvár ibissz konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ibissz
Szőlőlekvár ibissz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1987 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 397 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2074 micro
Összesen 1987 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, és leszemezzük.
  2. A bogyók héjából kézzel egyenként kinyomkodjuk a gyümölcshúst egy lábosba, a héjat félretesszük.
  3. A gyümölcshúst feltesszük főni, és kb. fél óra főzés után - amikor már a magok kezdenek feljönni a főzet tetejére -, átpasszírozzuk egy levesszűrőn.
  4. A magoktól megszabadított gyümölcshúshoz hozzáadjuk a gyümölcshéjat, és együtt főzzük kb. még 1 órát, attól függően, hogy milyen kemény héjú szőlővel van dolgunk. Addig kell főzni, amíg a héj megpuhul, és egynemű lesz a lekvár, ekkorra a sűrűsége is pont jó lesz.
  5. Az elkészült lekvárt sterilizált üvegekbe öntjük - kb. 4-5 db 2 dl-es üveg lekvárunk lesz - , az üvegeket néhány percre fejre állítjuk, majd 1-2 napra száraz dunsztba rakjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5414
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 08.

Receptkategóriák

Szőlőlekvár ibissz konyhájából
ibissz 8 recept

Első olvasásra biztosan macerásnak tűnik a recept, de gyorsabban elkészül, mint gondolnánk, és az isteni "végtermék" nagyon megéri a fáradtságot. :) Ezt a lekvárt én otelló szőlőből, cukor és tartósítószer nélkül készítem. A linzerkarikákat már sokkal jobban szereti a családom szőlőlekvárral, mint házi  sárgabaracklekvárral,  pedig annak sokáig nem volt párja...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek