r
Nosalty Logó

Szójaszószos-ötfűszeres pangasius

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Szójaszószos-ötfűszeres pangasius
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 1481 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3281.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    901 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    10639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24435 micro
Összesen 739 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6563.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    4069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    21278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48871 micro
Összesen 1481 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3506 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat felengedjük és lecsöpögtetjük. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, az ötfűszerkeveréket, a gyömbért, ízlés szerint a borsot, a mézet, és a fokhagymát is belenyomjuk. Beleforgatjuk a halszeleteket és pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. A zöldborsópüréhez a borsót a fokhagymagerezdekkel együttfeltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Amikor a borsó megpuhult, leszűrjük. Botmixerrel félig darabos állagúra pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a tejszínt.
  3. A spenótleveleket megtisztítjük, darabokra tépkedjük. A vajon a kinyomott fokhagymával együtt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.
  4. Az olaj és a vaj keverékén a halak mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük egy serpenyőben. Sütés közben hozzáadjuk a tejet is. Ha elkészült a hal, beforraljuk a serpenyőben visszamaradt levet mártás sűrűségűre.
  5. A borsópüréből fagyiskanállal gombócokat formázunk, a spenótot a tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a halszeleteket, és a mártással meglocsoljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3668
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Aki szereti a kínai ötfűszerkeverék hangsúlyos ízét, annak ez a recept is tetszeni fog. A fokhagymás spenót, és az édeskés borsópüré remekül harmonizál a hallal. Nem kell megijedni, a sötét szójaszósz színezi ennyire barnára az egyébként fehérhúsú halat.

Hozzávalók

A halhoz

A zöldborsópüréhez

A tejszínes spenóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek