r
Nosalty Logó

Szívecske alakú sós perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szívecske alakú sós perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3071 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 3071 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, közepére tesszük a vajat, a tejfölt, egy tojást, és megsózzuk.
  2. Jól összegyúrjuk, vékony csíkokat sodrunk belőle, és megformázzuk őket (persze nem csak szívecske formára lehet formázni, hanem akár perecre is).
  3. Megkenjük a másik tojássárgájával, és sütőben 10 percig pirosra sütjük.
  4. Közben a tojásfehérjéből sok sóból és kevés lisztből pépet keverünk, majd rácsurgatjuk a kisült perecekre (én kanállal szoktam csinálni).
  5. Néhány percre visszatesszük a sütőbe (én 5 percre szoktam visszatenni), majd kivesszük, és tálcára rendezve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4876
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük ezt a sós sütit. Már sokszor csináltam, akkor perec alakúak lettek. A szívecske forma tesóm szülinapjára lett kitalálva. Nem csak hogy sokáig eláll, de strapabíró is  , ugyanis kibírta az utat egészen Egyiptomig . Jó pár buli alkalmából lett elkészítve, és mindenhol sikert aratott. Könnyű elkészíteni és gyorsan kész van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek