Szivárvány muffin recept

1 adag
867
kcal
Szivárvány muffin
Szivárvány muffin
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm linkelt be egy képet Facebookon, hogy ilyet süssek. Nagyon megtetszett, rögtön le is mentettem a képet, és elkezdtem kutatni a csíkos gumicukor után. Egész Monort végigjártam, míg végül az 1 Euró boltban találtam meg a feltekerten csomagolt extra hosszú cukorkát, és azonnal megvettem kettőt is belőle. Otthon a neten vajkrém recepteket kerestem, mivel a cápás muffiné nem sikerült túl jól, mert nem lett fehér, hanem sárga maradt, és a kék festéktől is csak zöldeskék lett. Ez tenger esetén nem is olyan nagy baj, de ha eget akarok a muffinomra, akkor már gáz.

Egy amerikai cukrászoldalon találtam végül egy receptet, ami egész jól hangzott, de mikor elkezdtem csinálni, végül nem tettem bele a fele alapanyagot, amit írt, mert féltem, hogy elrontom. És végül nem bántam meg, mert ez a vajkrém lett maga a tökély. A felhőt először tejszínhabbal akartam csinálni, de az sajna akármilyen szépnek képzeltem, nem jött össze, túl puha és folyékony, nem tartja meg a szivárványt, úgyhogy végül az is vajkrémből készült. Az eredmény csúcs volt, először nem is mertünk enni belőle, aztán pár nap múlva, mikor már csak egy maradt a tálcán, de azon se volt gumicukor, az öcsém bejelentette, hogy ő lopta el. Tehát csak óvatosan! laugh

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Tejjel, mézzel wink

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gumicukros-vajkrémes kék színes muffin, felhő muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. Kis idő után beleöntjük a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport és a tejet is. (Egyéb hozzávalókat jobb nem beletenni, mert a vajkrém miatt, így is nagyon ízes lesz, nem kell a tésztának is tömény édesnek lennie.)
  3. A muffinformába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával, majd betesszük őket sülni a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Közben elkészítjük a vajkrémet (ez már tuti recept, és végre hófehér is lesz!). Az olvasztott vajat felverjük a legnagyobb fokozaton, legalább 10-15 percig keverjük, ez kicsit unalmas lesz, de így érjük el a kívánt fehérséget. Hozzáadjuk a tejfölt, és még 10-15 percig maxon keverjük. Közben gondosan átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan hozzáadjuk a vajhoz. Előbb-utóbb a kotyvalék kezd besűrűsödni és kifehéredni, az íze is isteni lesz. Ha a krém nem elég sűrű, adjunk hozzá még porcukrot, esetleg tejfölt, de vajat semmiképp!
  5. Ha a muffinok megsültek, kivesszük őket, és konyharuhán hagyjuk kihűlni (amíg meleg, tilos díszíteni!).
  6. Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a vajkrémet, és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét. Csínján bánjunk a festékkel, mert egészségtelen, és az íze sem a legjobb.
  7. Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjuk pár perceg, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.
  8. Tálalás előtt pihentessük pár órát, hogy a vajkrém megszilárduljon, és ne szóljunk a kicsiknek, hogy hova rejtettük, mert le fogják lopkodni róla a gumicukrot (az öcsém is ezt tette).
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 752
elküldve: 3
receptkönyben: 80
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
29 recept

Hozzászólások (1)

867