r
Nosalty Logó

Szíriai padlizsánsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Szíriai padlizsánsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A padlizsánt felkockázzuk kb. 2 centis kockákra. Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt sütőlemezt kiolajozunk. A padlizsánt egyenletesen szétterítjük rajta úgy, hogy csak egy rétegben legyen. Kevés olívaolajat locsolunk rá, majd kézzel összeforgatjuk. Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük úgy, hogy 20 perc után időnként megkavargatjuk. Ha kész, egy salátástálba szedjük.
  2. A fél lilahagymát félkarikákra szeleteljük, 1-2 evőkanál olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a padlizsánhoz.
  3. A salátához hozzákeverünk még 1-2 ek mazsolát, majd leöntjük az öntettel. Ezzel is megkeverjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
  4. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Az öntethez

  1. A gránátalma szirupot összekeverjük a citromlével, mentával, sóval és borssal. Lehet hozzáadni mézet is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8297
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szíriai padlizsánsaláta
Boribon 21 recept

Nagyon szeretem a padlizsánt is, és a közel-keleti konyhát is (talán pont azért, mert rengeteg padlizsánt használnak), ez a saláta e kettőnek egy nagyon sikeres ötvözete. A gránátalma szirup és a menta együtt nagyon különleges, arabos ízt ad. Az öntethez a hozzávalók mennyisége csak hozzávetőleges, de sajnos muszáj megadni konkrét mennyiségeket. Az eredeti receptben van méz is, ezért odaírtam, de én nem szoktam beletenni, szerintem a gránátalma szirup elég édeskés ízt ad. Ja, és persze kell só is és bors is, de azt már végképp nem akartam kiméricskélni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!