r
Nosalty Logó

Színes torta pillangókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Színes torta pillangókkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 538 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 296 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 538 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4310 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 6452 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Előkészítjük a piskóta hozzávalóit. A tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és még 5 hasonló papírt kivágunk.
  2. Egy robotgépbe tesszük a 12 tojásfehérjét, sót és citromlevet. Elkezdjük felverni, ha már keményedik, kanalanként belekeverjük a kristálycukrot és addig keverjük, amíg sercegni halljuk.
  3. Ha már jó kemény és a cukor is felolvadt, egyenként jól belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Amikor jó a massza, kanalanként nagyon lassan belekeverjük a lisztet. (Általában fakanállal javasolják, én bátor vagyok és óvatosan a robotgéppel keverem azt is.)
  5. A kész piskótamasszát 6 tálba elosztjuk. (Én nagy tejfölös dobozokba tettem.)
  6. Elővesszük az ételfestékeket és kedvünk - ízlésünk szerint színezünk.
  7. A tetsző színű masszát ráöntjük a sütőpapíros lapra, jól elegyengetjük és a 180 fokra bemelegített sütőbe betesszük kb. 10 percre.
  8. Ha megsült, egy rácsra borítjuk, levesszük a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
  9. Megismételjük az öt adaggal ugyanígy.
  10. Krém: a fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarponéhoz keverjük.
  11. A Hulalát a habfixálóval (nem fontos szerintem, mert a Hulala jól tart) kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  12. A színes piskótalapokat tetszőleges sorrendben egy tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. A krémnek öt lapra kell elégnek lennie. Kívülre csak egy kicsi kell a marcipán vagy dekormassza alá.
  13. A tetejére elkészítjük a cukormázat. Az oldalára elkészítjük a színes dekor vagy marcipáncsíkokat.
  14. A pillangókhoz összedolgozzuk a különböző színű dekormasszát vagy marcipánt, és pillangó kiszúróval kiszaggatjuk, majd a tetejére tesszük (akkor jó, ha egy -egy pillangó többszínűre sikerül).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9200
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Én a húgom névnapjára készítettem.

Receptkategóriák

Itt a NoSalty-n szerettem bele a hasonlóan színes Szivárvány tortába. Szabóné és beribari receptjét tanulmányoztam. Az enyém azért nem lett Szivárvány torta, mert nem tudtam a szivárvány színeit kikeverni. Sajnos nem találtam a forma méretét, így a 18-as szerintem nagy lett. Legközelebb elég lesz a 26-os forma. Valahogy nekem úgy alakult, hogy olyan dombszerű lett az alakja az összeállítás után, így ezt  a formát követtem tovább. A tetejére a zacskós cukormáz nem váltotta be a reményeimet, így ez volt az első és egyben az utolsó, hogy használtam. A pillangós díszítést elterveztem.

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek