r
Nosalty Logó

Színes tejszínes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Színes tejszínes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 832 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 9986 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 368 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 832 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    548.7 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    1886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9151.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    2002 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1096 mg
  • Foszfor
    4000 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.9 g
  • Cukor
    644 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2444 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 9986 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A diós tortalaphoz

  1. Diós tortalap készítése:
  2. Felverünk 6 tojásfehérjét 1 csipet sóval, majd félretesszük.
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 12 dkg kristálycukorral és 1 cs vaníliás cukorral.
  4. 6 ek. lisztet összekeverünk 1 cs. sütőporral, és a tojássárgákhoz adjuk.
  5. A lisztes masszához hozzáadunk 6 ek. meleg vizet és kb. 20-25 dkg darált diót.
  6. Jól összekeverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a felvert tojásfehérjékkel.
  7. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  8. Tejszínes csokikrém készítése:
  9. Vízgőz fölött megolvasztunk 4 tábla étcsokit.
  10. Utána hozzáadunk 5 dkg vajat és 6 dl tejszínt.
  11. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  12. Összeállítás:
  13. A tortalapot kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük jó bőven eperlekvárral, majd a csokikrém 1/3-át is elkenjük a lekváros tortalapon.
  14. Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krémmel.
  15. A torta oldalát végig rakjuk ostyarudakkal, utána pedig a színes drazsét a tetejére borítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22709
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Ajánló

Az eperlekvárba lehet tenni egy kis eperpálinkát is...csak az íze miatt:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát születésnapra készítettem, és nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A diós tortalaphoz

A tejszínes csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek