Szilveszteri hidegtál recept

Szilveszteri hidegtál
Szilveszteri hidegtál
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre állítottam össze ezt a hidegtálat, ami egyben szülinapi vendégváró hidegtállá is avanzsált, mivel január 1-jén van a szülinapom smiley.

hozzávalók / 6 adag

A sonkás sajttekercshez

A z almás-tormás sonkatekercshez

A töltött tojásgombához

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás sajttekercs, töltött tojásgomba, almás-tormás sonkatekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sonkás sajttekercs: a vajat/margarint a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A felaprított petrezselymet is hozzákeverjük a sajtkrémhez.
  2. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük, mégpedig oly módon, hogy egy zacskóba tesszük a sajtot, és fakanál segítségével lógatjuk a forró vízbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg formálhatóan puha lesz. Ekkor kiemeljük zacskóstul, és folpackot téve a sajt alá fölé, vékony lappá nyújtjuk. A kinyújtott sajtot kirakjuk a sonkaszeletekkel, majd rásimítjuk a sajtos krémet, és felcsavarjuk.
  3. Folpackba csomagolva hűtőszekrényben jól lehűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
  4. Almás-tormás sonkatekercs: az almát megmossuk, meghámozzuk, és azonnal belereszeljük az ecetes tormába, hogy ne barnuljon meg.
  5. A krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az almával elkevert tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Minden sonkaszeletre 1-1 adag krémet nyomunk, feltekerjük, és a tekercsek végét és tetejét krémrózsákkal díszítjük.
  6. Kibélelünk egy csinos tálat salátalevelekkel, a tetejükre rendezzük a tekercseket, a közöket és/vagy a szegélyüket tetszés szerint paradicsom/uborkakarikákkal díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk. Friss péksüteményt kínálunk hozzá.
  7. Töltött tojásgomba: a tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét 3-4 cm-es rézsútos darabokra, a többit finomra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk.
  8. A tojásokat meghámozzuk, gömbölyűbb végükből vékony szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek. Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, finomra felaprózzuk.
  9. Óvatosan kiemeljük a tojásokból a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét, a hagymát és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és megtöltjük vele a tojásokat.
  10. A paradicsomokat félbevágjuk, gömbölyded felükből kiemeljük a magokat, szárazra töröljük. A tojásokat tálra rendezzük, mindegyikbe egy-egy kettétört fogvájót szúrunk.
  11. A majonézből néhány pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és a tojásokba szúrt fogvájóvégekre ültetjük úgy, hogy a fogvájó hegye ne szúrja át egészen a paradicsomot (ha mégis, akkor egy pötty majonézzel eltakarjuk).
  12. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a hagymaszárakkal díszítjük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.

 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 110 449
elküldve: 22
receptkönyvben: 728
elkészítve: 25/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2016-12-30 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 p, 2016-12-30 09:29

:))))))) Megcsináltátok, k. Nosalty, hiszen ezt akartátok, bármi áron!!! Ennél nagyobb boldogság....ne....!!!! B. Ú. É. K. !!!!! :)))))))

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2016-12-29 02:50

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-12-28 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2015-12-30 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-12-29 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

dallam'75
dallam'75 cs, 2012-11-08 22:24

Szia! Ezt előző nap is meglehet csinálni? Vagy muszáj aznap? Ha előző nap csinálnám nem barnul be, vagy nem lesz valami baja kinézetével?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni cs, 2012-11-08 23:12

Szia!
Én is előző nap készítettem, nem lesz nagy baja, ami a külcsínt illeti. Általában vagy folpackkal szoktam letakarni, vagy frissentartó műanyag dobozban tárolom, a következő napi felhasználásig. Egy picit lehet, hogy a sonkatekercs szebb frissen, akkor talán célszerű beosztani az elkészítésüket, és aznapra hagyd a sonkatekercset.
Remélem, hogy sikered lesz vele!
Üdv:
Anita

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 cs, 2016-12-29 21:01

Hali!

Mi az, hogy "Általában vagy folpackkal szoktam letakarni, vagy frissentartó műanyag dobozban tárolom, a következő napi felhasználásig."????
Hiszen 1 alkalommal készítetted el - legalábbis az van odaírva ott feljebb???!!!!!
Hogy lehet az, hogy ekkora nézettség, s 3-4 ember rakja a receptkönyvébe??????
Valami itt nagyon, de nagyon nem smakkol, drága Anita!!!!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 cs, 2016-12-29 22:51

Na, mióta ezt írtam, már 7-re emelkedett a "mentők" száma - utolsó, "Csereb"! :))))))))

Tarackos
Tarackos / Tarackos p, 2012-01-20 17:21

Ötletes,remek receptek.Gratulálok.Remélem a majonézt Te készíted el és nem valami utánzatot vásárolsz a boltból.
Üdv:Tarackos
Csak vicc volt,látom,hogy tubusos majonézzel készítetted.Próbálkozz házilag elkészíteni.Sokkal finomabb!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni szo, 2012-01-21 17:31

Köszönöm szépen kedves Tarackos!
Igazából nem nagyon rajongunk a majonézért. Az úgymond majonézes salátákat is inkább kefíresen/joghurtosan készítem, kevés majonézzel. De ha megosztod velem, Te hogyan készíted, azt megköszönném.
Üdv:
Anita

Tarackos
Tarackos / Tarackos v, 2012-01-22 08:23

Kedves Anita!Mivel írod,hogy nem szeretitek a majonézt,bár nem szoktam recepteket feltenni most kivételt teszek és adok egy nem majonézes öntete.Ez egy saját tartárszerű egyszerű,de nagyon finom olajat nem tartalmazó öntet.
1tejföl,egy tojás sárgája,mustár,só,bors,citromlé,porcukor és,ha szeretitek a hagymát akkor egy kevés reszelt vöröshagyma.Ezzel elkészítheted a "majonézes burgonyát"és minden egyéb olyan ételhez használhatod ahol majonézt ír a recept.Ha van olyan hidegkonyhai készítmény ahol elengedhetetlen az olaj használata,javaslom,hogy csak hidegen sajtolt extra szűz olívát használj.

Üdv:Tarackos

885