Szilvás-tönkölybúzás buffin recept

Szilvás-tönkölybúzás buffin
Szilvás-tönkölybúzás buffin
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettünk egy hőbefúvós űrkorszakot idéző ketyerét, amire az volt írva, hogy bármilyen sütemény elkészíthető benne. Nekiveselkedtünk, és próbáltunk egy nem túl bonyolult, ételszerű képződményt előállítani, saját felhasználásra. A fotót kinyomtattam, és elraktam a farzsebembe, ha esetleg a kórházban kérdeznék, mitől lett a gyomorrontásunk:-)

A buffin elnevezés nem egy elírás eredménye. Nem találtunk otthon muffinformát, ezért egy bumfordi tortaformába tettük bele az alapanyagot. Innen a buffin elnevezés BUNFORDI+MUFFIN=BUFFIN :-)

további fotók...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megjegyzés: 1 bögre=2dl

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás-tönkölybúzás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a tönkölybúzalisztet a zabpehellyel.
  2. Keverjük hozzá a sütőport és a barna cukrot.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a joghurtot és az olajat.
  4. Öntsük össze a két tál tartalmát és alaposan keverjük el.
  5. Simítsuk a masszát egy tortaformába és 175 fokra előmelegített sütőben kezdjük el sütni.
  6. Kb. 5 perc elteltével helyezzük a szilvákat a süti tetejére.
  7. Süssük kb. 30-50 percig. (A tönkölybúzaliszt egészen másként viselkedik a sütőben mint a hagyományos fehérliszt, ezért ellenőrizzük, hogy a buffin belseje is megsült-é.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 878
elküldve: 23
receptkönyvben: 384
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabci Apó

Mióta szakács: 2008.03.13.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rigójános
Rigójános cs, 2017-04-27 11:41

Hogy viselkedik a tönkölybúzaliszt a sütőben? Én semmi különbséget nem tapasztalok, legfeljebb annyit, hogy jobb, mint a sima fehérliszt.

dolimon
dolimon cs, 2013-11-07 17:56

Isteni az íze, könnyed finomság :) ! Köszi a receptet!

Jucorgo
Jucorgo h, 2012-02-20 12:31

Én is változtatni fogok némiképp rajta, szerintem akár belekeverni is lehet aszalt gyümölcsöket. A párom kevésnek találta a tetején levőt :). Tényleg jó a tészta, még nyírfacukorral is, sőt!

dirus
Ágica sütijei / dirus szo, 2009-12-05 18:41

Én némi szezonális változtatással (alma, mazsola, faháj, szegfűszeg) csináltam, de a tésztája tetszik :)

(Egy bögre amúgy normál esetben 2,5 dl-t jelent ;) )

670