r
Nosalty Logó

Szilvás tejfölszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Szilvás tejfölszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6851.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2689 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1806 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    405 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2105 micro
Összesen 5752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat kimagozzuk, felkockázzuk. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, majd a tetejét megszórjuk a gyümölccsel.
  3. 175-180 fokon világosbarna színűre sütjük, amikor még nincs teljesen kész, de már a tűpróbánál nem ragad a tészta.

A krémhez

  1. A krém hozzávalóit egy tálba mérjük, kikeverjük, majd a süti tetejére kenjük, szépen elegyengetve.
  2. Kb. 10-15 percig sütjük, addig, amíg már a krém, ha picit megérintjük az ujjunkkal, nem ragad.
  3. Ha kész, a formába hagyjuk kicsit hűlni.

A szilvapudinghoz

  1. A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd egy lábosba rakjuk. Ízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és ízlés szerinti citromlével.
  2. Közepes lángon megpároljuk a gyümölcsöt, majd leturmixoljuk. (Ezután, aki szeretné, át is passzírozhatja egy szitán, eltávolítva az esetleges szilvahéjakat.)
  3. A gyümölcspépet egy mérőkancsóba tesszük, és vízzel kiegészítjük, ha szükséges, hogy 4,5 dl-t kapjunk. Visszaöntjük a lábosba, és közepes lángon felforraljuk, majd besűrítjük a 0,5 dl vízben kikevert pudingporral.
  4. A pudingot óvatosan a tejfölrétegre öntjük, és egy spatulával elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1885
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Szeretem a "csak kimérem-összekeverem-sütöm"-típusú sütiket, amilyen ez a tejfölös süti is. Az alaptésztát feldobhatjuk gyümölcsökkel, aszalványokkal vagy csokival, ízlés szerint, változatosan. Legutóbb ezt a szilvás változatot készítettem, de készült már barackkal is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szilvapudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek