r
Nosalty Logó

Szilvás pite Ribizli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás pite Ribizli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    4061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1414 g
  • Cukor
    840 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2268 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 8040 kcal
  • 2% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat, a tejfölt, a margarint, a zsírt, a cukrot, sót keverjük össze. (Én a sütőport is ebbe az elegybe keverem bele, de aki szeretné, az inkább egy kevés lisztben keverje el, és úgy adja a keverékhez.)
  2. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy linzertészta keménységű legyen. Ne ragadjon, de ne is legyen kemény.
  3. A tésztát felezzük el, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és hideg zsírral kikent tepsiben, előmelegített sütőben rózsaszínre elősütjük.
  4. Közben a másik felét is kinyújtjuk.

töltelék

  1. A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki. Tegyük egy nagyobb lábosba a cukorral (a cukor mennyisége függ a gyümölcs édességétől, valamint helyettesíthetjük édesítőszerrel is), fél csomag fahéjjal és 6,5 dl vízzel.
  2. Amíg várjuk, hogy felforrjon, a 4 tasak pudingport, a maradék 2,5 dl vízzel kikavarjuk.
  3. Ha felforrt, belekeverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik, miközben gyorsan kevergetjük 1-2 percig. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot, és kész.
  4. A tölteléket közvetlen tésztagyúrás előtt is elkészíthetjük, a lényeg, hogy ne dermedjen meg, és ne hűljön ki teljesen.
  5. Az elősütött tésztára öntjük a tölteléket, befedjük a másik tésztával. Felvert tojással megkenjük, és a vaníliás cukorral megszórjuk. Aranybarnára sütjük. Másnap daraboljuk, mikor már teljesen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4988
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy, az utcánkban élő kedves nőtől kaptuk, aki remekül tud sütni. Több falubeli programra is készített süteményeket, és ezek közül kértük el a kedvencek receptjeit, amelyeket aztán az évek során mi is megtanultunk hasonlóan finomra elkészíteni. Egyetlen hátránya, hogy csak másnap lehet enni. Ezt a pitét is bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, ha épp a szilvát nem szeretjük. Amire figyeljünk, hogy piros gyümölcsökhöz puncs-, a világosakhoz (pl. alma, barack) vaníliapudingot használjunk.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek