r
Nosalty Logó

Szilvás lepény tejfölös krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Szilvás lepény tejfölös krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    368 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 5289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
  2. Fél órai pihentetés után a cipót kinyújtjuk, és egy kizsírozott tepsibe terítjük.
  3. Megkenjük tojásfehérjével és letakarva addig pihentetjük, amíg a szilvát előkészítjük (mossuk, szárítjuk, félbevágjuk, kimagvaljuk).
  4. A tejfölös fedőanyag: a tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját a cukorral, reszelt citromhéjjal, zsemlemorzsával, és hozzákeverjük a tojások felvert habját.
  5. A tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót vagy morzsát, elosztjuk rajta a szilvát, majd megszórjuk kis fahéjas cukorral.
  6. Végül rákenjük a tejfölkrémet, és mérsékelten forró sütőben megsütjük.
  7. A sütőből kivéve, 10 perc múlva szeletelhetjük. Melegen, frissen a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16265
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Melegen a legfinomabb, viszont ha kihűlt, szebben lehet szeletelni. Tálra rakva lehet kicsi fahéjas porcukorral diszíteni. Én nem szoktam, mert az is plusz kalória:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény tejfölös krémmel
tekovacs 91 recept

A recept Domokos Lászlóné Mindentudó szakácskönyvéből való (1982-es kiadás). Ma már minden lapja külön van:). Ebből tanultam anno sütni-főzni, de még ma is sokat forgatom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejfölkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?