r
Nosalty Logó

Szilvás lepény Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvás lepény Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 391 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 4660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Összesen 174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 391 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3076 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4660 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáakeverünk 2 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük 5-6 perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, tojássárgát, cukrot, olvasztott vajat, burgonyapelyhet, a fűszereket és a lisztet, rugalmasan lágy tésztát gyúrunk belőle, melyet fél órát kelesztünk, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtunk, és sütőppírral bélelt tepsibe teszünk.
  3. Míg a tészta kel, megmossuk a szilvát, megszárítjuk, kimagozzuk, szorosan a tészta tetejét kirakjuk vele, megszórjuk szegfűszeges-fahéjas porcukorral.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen 20 percig sütjük, majd a tetejére simítjuk az 5 tojásfehérjéből és 5 kanál cukorból felvert habot, melybe belekeverünk 3 ek szilvalekvárt, így sütjük még 15 percig. Vigyázzunkrá, hogy a hab ne száradjon ki!
  5. Közben 3 ek híg szilvalekvárhoz adunk 1 ek mézet és 0,5 dl mézes szilvapálinkát. Ezzel az öntettel locsolgatjuk meg a kész sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13844
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás lepény Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezzel láttam vendégül kedves kollégáimat a születésnapom alkalmával. Elfogyott egy nagy tálca süti. Ezt sikernek könyveltem el. Ebből a mennyiségből 30 szelet lett.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek