r
Nosalty Logó

Szilvás-habos pitetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Szilvás-habos pitetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet vagy a tejet kanalanként adjuk hozzá, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
  2. Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a tortaformánk alja, hogy pereme is legyen a tésztának. Beletesszük a tésztát a tortaformába, és elegyengetjük úgy, hogy mindenhol jusson az oldalára is. Megszurkáljuk az alját, és belesimítjuk a darált mandulát.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a mandularétegre tesszük egyenletesen.
  4. Előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük légkeveréssel. 20 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéket a kristálycukorral pár perc alatt kemény, fényes habbá verjük.
  6. Ha letelt a sütési idő, kivesszük a pitét a sütőből, és rákenjük a habot. A sütési hőmérsékletet mérsékeljük 110 fokra, és alul-felül sütésre kapcsolunk. Visszatoljuk a pitét a sütőbe, és kb. 10-15 percig szárítjuk-sütjük a habot. Ha szép drapp színt kapott a tojáshab, kivesszük a sütőből.
  7. Pihentetjük 15 percig, majd késsel körbevágjuk az oldalát. Óvatosan kikapcsoljuk a tortaforma oldalát, és levesszük róla, majd a tortaforma aljáról tálra csúsztatjuk.
  8. Langyosan is és hidegen is nagyon finom sütemény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10846
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-habos pitetorta
Gonoszka1 428 recept

A Férjem születésnapjára sütöttem ezt a pitetortát. Ő nagyon szereti a szilvát, ezért esett erre a süteményre a választásom. És mivel a szülinapjára készítettem, ezért lett a pitéből pitetorta.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?