r
Nosalty Logó

Szilvás-gesztenyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Szilvás-gesztenyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 2860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint, és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. A tojást hozzáütjük, és ezt az egészet tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk-kilisztezünk, ebbe tesszük bele a tésztát, és kézzel elrendezgetjük úgy, hogy legyen egy kis széle is. Villával megszurkáljuk, pár percre a hűtőbe tesszük.Ha kerámia formát használunk, akkor hideg sütőbe dugjuk 200 fokra, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha hagyományos formába tettük, akkor csak annyiban változik, hogy előbb előmelegítjük a sütőt.
  3. Amíg sül a tészta, a még fagyos gesztenyemasszát lereszeljük, hozzáöntjük a tejet. A tojásokat külön felverjük, és úgy öntjük hozzá a tejes gesztenyéhez. A szilvát kimagozzuk, felnegyedeljük. Fahéjjal és porcukorral megszórjuk.
  4. A szilvákat hozzákeverjük a gesztenyéhez, és a megsült tészára öntjük. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3236
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-gesztenyés pite
dorcus89 81 recept

Rengeteg szilva maradt a nyárról, ezt még akkor megpucolva-megtisztítva fagyasztottuk így ilyenkor ezt csak kikapom a fagyból, és már mehet is levesbe, süteménybe. Gesztenyének meg hát szezonja van, ezért az is van a fagyasztóban, de sütni is lehet, és úgy pürésíteni. Kinek, hogy tetszik. Ez a recept rendkívül egyszerű. Egyik reggel megláttam a receptet, és már 1 óra múlva kész is volt, amíg sült, addig pedig elkészültem a karácsonyi dekorációval is a lakásban. A recept Papp Emesének (a Soufflée cukrásza) az érdeme.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!