r
Nosalty Logó

Szilvás-fahéjas sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Auringonkukka
Szilvás-fahéjas sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézeskalács keksz alaphoz

A sajttorta krémhez

A vörösáfonya öntethez

Összesen 780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézeskalács keksz alaphoz

A sajttorta krémhez

A vörösáfonya öntethez

Összesen 6234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézeskalács keksz alaphoz

A sajttorta krémhez

A vörösáfonya öntethez

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 780 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    359.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.8 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 6234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A mézeskalács keksz alaphoz

A sajttorta krémhez

A vörösáfonya öntethez

Elkészítés

A mézeskalács keksz alaphoz

  1. A lisztet elmorzsoljuk a kockákra vágott kemény vajjal (csak 10 dkg-ot használunk fel).
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a fűszereket és az összes többi hozzávalót is, és sima tésztát gyúrunk belőle.
  3. Ha megfelelő állagú tésztát kaptunk, akkor folpackba csavarjuk, és egy órára a hűtőbe helyezzük pihentetni.
  4. Ezután kinyújtjuk a tésztánkat kb. fél cm-es vastagságúra, és egy közepes méretű pohárral kiszaggatjuk.
  5. Az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kisütjük.
  6. A kész kekszeket kihűtjük, és egy-két napot konyharuhával letakarva pihentetjük.
  7. Miután a kekszek kellőképp megkeményedtek, nagy teljesítményű konyhai géppel ledaráljuk őket.
  8. A maradék vajat (15 dkg) lassú tűzön felolvasztjuk.
  9. Az olvasztott vajba beleforgatjuk a darált kekszet úgy, hogy a vaj mindenhol érje.
  10. Egy piteformába beleigazgatjuk a mézeskalács keksz-alapot, majd a hűtőbe tesszük kb. fél órára.

A sajttorta krémhez

  1. Miközben a kekszalap pihen, addig elkészítjük a sajttorta krémjét.
  2. Az ízesítetlen krémsajtot egy tálban összekeverjük a mascarponéval, a szilvalekvárral, a cukorral, a fahéjjal és a mandulaaromával.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a szilvalekváros sajtkrémmel
  4. A lapzselatinokat 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kivesszük a vízből, és egy kicsit kicsavarjuk.
  5. Lassú tűzön éppen csak addig melegítjük, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik.
  6. A zselatint gyorsan hozzákeverjük a krémhez, és az egészet a kekszalapra simítjuk. 2-3 órát (vagy akár egy éjszakára) dermedni hagyjuk.

A vörösáfonya öntethez

  1. A vörösáfonyákat leturmixoljuk, majd vízzel és cukorral felfőzzük.
  2. A kukoricakeményítőt egy kis hideg vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az áfonyás léhez. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Vörösáfonyás öntettel, reszelt csokoládéval és fahéjrúddal díszíthetjük a sajttortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2015
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-fahéjas sajttorta
Auringonkukka 61 recept

Imádok új receptek után böngészni, és erre a kincsre egy kicsivel karácsony után bukkantam rá egy receptújságban. Kicsit sajnáltam, hogy nem fedeztem fel az ünnepek előtt, de még éppen a szilveszteri mulatságra el tudtam készíteni. Nagy sikert arattam vele, és bár egy kicsit pepecs volt a konyhában a sok komponens miatt, de ettől függetlenül nagyon egyszerű desszert, amit azoknak is ajánlok, akik valamilyen nem hétköznapi különlegességgel szeretnék a szeretteiket meglepni.

Hozzávalók

A mézeskalács keksz alaphoz

A sajttorta krémhez

A vörösáfonya öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek