r
Nosalty Logó

Szilvás bukta Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás bukta Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 615 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3070 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 615 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3070 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a margarint megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk. Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntve a többi hozzávalóval együtt sima, az edény oldalához nem ragadó tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát megszórjuk egy kis liszttel, majd meleg helyen nagyjából 25-30 percig kelesztjük, amíg duplájára nem dagad. Ekkor óvatosan átgyúrjuk és újból kelesztjük, megint nagyjából 25-30 percig.
  3. Kelesztés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd négyzet vagy téglalap alakú kisebb lapokra vágjuk. A lapok közepébe szilvalekvárt teszünk, összehajtjuk őket és a végeiket behajtjuk.
  4. A buktákat egy kivajazott tepsibe, egymástól kis távolságra elhelyezzük, az oldalukat megkenjük olvasztott vajjal, a tetejüket pedig tojással. Meleg helyen további 20-25 percet kelesztjük, amíg kissé meg nem kelnek és a tojás meg nem szárad a tetejükön.
  5. Ekkor újra lekenjük őket tojással, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 25-30 percig sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 39952
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tészta titka, hogy ismerni kell :)! Az első és nagyon fontos lépés, hogy a hozzávalók ne legyenek hidegek, hisz ezzel is segítjük az élesztőgombák tevékenységét. A kelesztési időt sem lehet csak nagyjából meghatározni, hisz ez nagymértékben függ a konyha, vagy a kelesztőtér hőmérsékletétől. Nálunk sosincs annyira meleg, hogy a tészta könnyen keljen, ezért extra segítségnek a sütőt szoktam használni! Egy kis időre begyújtom, majd kikapcsolva és belehelyezve a tésztát tökéletes közeget tudok teremteni. Összességében elmondható, hogy a nagyjából duplájára kelt, kissé rugalmas, sima felületű tészta a már jó tészta :)!!! A buktákba igazi, kicsit sűrűbb házi lekvárt tettem, ami nem folyt ki a tésztából, így örömmel tapasztaltam, hogy egyáltalán nem szükséges - az amúgy sem annyira kedvelt - sütésálló, boltban kapható "lekvárhoz" nyúlnom!!! A szilvás bukta egyetlen hátránya, hogy frissen és melegen a legélvezhetőbb... bár amilyen gyorsan elkapkodta a család, nem kellett attól tartanom, hogy ez gondot okozzon :) :) :)!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek