r
Nosalty Logó

Szilvás-barackos csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Monique
Szilvás-barackos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 1257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Gyümölcsös hús

Köret

Összesen 50 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    11717 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 628 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1666.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    23434 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Gyümölcsös hús

Köret

Elkészítés

Gyümölcsös hús

  1. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, a bőre alá betömködjük a szilvát és a barackot. Fűszerezzük és egy picit olajjal meglocsoljuk, majd kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  2. Betesszük a sütőbe, mellérakjuk a félbevágott almákat, negyedekre vágott hagymát és kb. 30-40 percig 180 fokon szép ropogósra hagyjuk sülni a csirke bőrét.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk és feltesszük főni kb. 15 percre.
  2. Közben a másik hagymát 2 evőkanál olívaolajon barnára dinszteljük, hozzáadjuk a mustármagot.
  3. Mikor a burgonya megfőtt, leszűrjük, összetörjük, majd rátesszük a dinsztelt mustármagos hagymára, jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1965
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Szeretem az édes-sós ízt együtt, pl. sült húsokat gyümölccsel. A tört édesburgonyát pedig különlegessé tette a hagyma és a mustármag. 

Hozzávalók

Gyümölcsös hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!