r
Nosalty Logó

Szilvapálinkás puncstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvapálinkás puncstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 4180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Torta tészta

Töltelék

Máz

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1635 micro
Összesen 4180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Torta tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Torta tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral, citromhéjjal fehéredésig keverjük.
  2. Három részre osztva a fehérjét belekeverjük a cukros sárgájába, majd kanalanként adagolva a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.
  3. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk, arra öntjük a tésztát.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. fél óra alatt megsütjük.
  5. Ha tészta megsült, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk, úgy hagyjuk langyosra hűlni, majd csak utána vesszük ki. Rácson teljesen kihűtjük, és akkor vesszük ki a formából.
  6. A torta tetejéből kb. 2 cm-es lapot levágunk, félretesszük. A torta belsejét kivájjuk kanállal úgy, hogy mindenütt 2 cm-es perem maradjon.

Töltelék

  1. Erős kávét főzünk, amit a kivájt tésztára öntünk. Ugyanígy teszünk a tejszínnel is.
  2. Az aszalt szilvát feldaraboljuk, beáztatjuk a pálinkába.
  3. A diót durvább darabokra vágjuk, belekeverjük a töltelékbe.
  4. A szilvalekvárral megkenjük a kivájt torta belsejét, hogy mindenhová jusson a lekvárból.
  5. A piskótát, kávét, tejszínt, kakaót, cukrot, szobahőmérsékletű vajat, feldarabolt diót, pálinkás szilvát keverőtálban összekeverjük, s ha kicsit lazának találjuk a tésztát, törünk még bele néhány babapiskótát.
  6. A tölteléket visszatöltjük a torta belsejébe, lefedjük a félretett tetejével, kicsit rányomkodjuk.

Máz

  1. A porcukrot, a gránátalma szirupot és egy tojásfehérjét addig keverünk, míg összeáll (nem kell habbá verni).
  2. A torta tetején egyenletesen elsimítjuk, hogy mindenhol fedje.
  3. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük összeérni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3341
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvapálinkás puncstorta
Évi néni 1830 recept

Egy kedves kollégámat szerettem volna meglepni a kedvenc tortájával. Mivel az alap puncstortát már elkészítettem neki, de a kamrában ott állt egy butélia jóféle házi szilvapálinka, így arra gondoltam, most ilyen őszi fazont adok a tortának. Ez a torta másnapra az igazi, amikor összeérnek benne az ízek, az állaga is kissé szilárdabb lesz. Nagyon ízletes, karakteres torta lett, amiből nem tolakodott elő egy-egy íz, hanem harmóniában megfértek egymás mellett egy kerek egészet alkotva. 

Hozzávalók

Torta tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek