r
Nosalty Logó

Szilvalekvár körtével és almával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Szilvalekvár körtével és almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 378 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1507 kcal
  • 0% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, daraboljuk, és egy vastag aljú fazékbe tesszük.
  2. Először kis lángon elkezdjük főzni, néha megkeverjük, még fedő is mehet rá.
  3. Beleöntünk kb. 10 dkg cukrot és jól elekeverjük. A kardamomot kinyitjuk,és a magokat beledobjuk a gyümölcsbe. Előtte kicsit próbáljuk szétnyomni.
  4. Kb. 30-40 percig főzzük, már közepes tűzön, gyakori kevergetés mellett.
  5. Ha már jó pépes, levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és itt már fedő nélkül és nagyobb tűzön főzzük, de szinte állandóan keverni kell. Megkóstoljuk, és ha nem érezzük elég édesnek, beletesszük a többi cukrot, vagy amennyi szükséges. Még főzzük a cukor után legalább 15 percig, de addig, amíg kellően sűrűnek nem érezzük.
  6. Még forrón az üvegebe töltjük. Az üvegeknek és a tetőknek ekkor már tisztának, sterilnek kell lenniük.
  7. Az üvegekre rácsavarjuk a tetőt, 5 percre fejre kell állítani, majd mehet a száraz dunsztba. (Én egy hűtőtáskát kibélelek újsággal és meleg pléddel.) Másnapig ott maradnak.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3569
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Ajánló

Lekvárkedvelőknek javaslom.

Receptkategóriák

Az idén kezdtem el lekvározni, alighanem nem tudom abbahagyni! Ami gyümölcs nem fogy el, vagy nagyon olcsón látok valahol, azt biztos hogy megfőzöm lekvárnak! Ez a párosítás is így született. A kardamomot meg most próbálom megismerni, tehát adott volt ennek a pár üvegnek a tartalma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek