r
Nosalty Logó

Szilvakrémes rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Szilvakrémes rácsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 226 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4517.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1983 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 4498 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el. A szilvákat alaposan megmossuk, szárukat és magjukat eltávolítjuk, a gyümölcshúst kisebb darabokra vagdaljuk. Egy kisebb edényben 2 dl vízzel 10-15 perc alatt puhára főzzük. (Ha a szilva még keményebb volt, akkor pépesíthetjük turmixgéppel, én párszor átnyomtam krumplitörővel.)
  2. A pudingport a cukorral és 2 dl vízzel csomómentesre kavarjuk, hozzáöntjük a szílvapüréhez és pár perc (3-4) alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és beleszórjuk a fűszerkeveréket. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben párszor keverjük meg.
  3. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A két részt összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, majd vegyük ketté úgy, hogy egy nagyobb darab tésztát (kb 2/3-a) nyújtsuk el a tepsi méretére és margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe simítsuk.
  5. Borítsuk rá a kihűlt szilvakrémet és szépen, egyenletesen kenjük el.
  6. A maradék tésztát nyújtsuk vékonyra (kb 3-4 mm-re), és egy késsel vagy derelyemetszővel vágjunk 1 cm széles csíkokat, majd a krémre fektetve rácsozzuk be a sütit.
  7. Előmelegített sütőben süssük meg.
  8. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, másnapra a tészta is szépen megpuhul, nem fog töredezni szeleteléskor.)
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19486
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Szilvakrémes rácsos
Andi80_ 380 recept

Sajnos a kertben a szilvafa még annyira fiatal, hogy egyáltalán nem terem. A boltban pedig olyan volt a gyümölcs minősége, hogy jobb nem is beszélni róla. Ezért felbontottam egy üveget a szilvabefőttből. Ezt a sütit akkor készítettem, amikor hazalátogattunk a szülőkhöz és valami különleges, gyümölcsös finomsággal szerettem volna meglepni őket. Nem kell megijedni, ha a süti készítésekor a szilvakrém elég folyékony, másnapra szépen megköt és a tészta is gyönyörűen megpuhul.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek