r
Nosalty Logó

Szicíliai narancssaláta Monique konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Monique
Szicíliai narancssaláta Monique konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 264 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    792 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1925 micro
  • β-crypt
    1702 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3567 micro
Összesen 1055 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy salátás tálba belekockázzuk a narancsokat (akinek türelme van hozzá, az leszedegetheti a narancs belső hártyáját is). Adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát.
  2. Az olajat, a mustárt, a sót és a borsot vízzel elkeverjük, és nyakon öntjük vele a narancsokat.
  3. Tegyük a hűtőbe fél órára.
  4. Addig vágjuk durvára a diót és a snidlinget, amit tálaláskor a saláta tetejére szórunk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 994
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Ahány ház, annyi szokás... Én így szeretem a narancssalátát, ami nagyon jól illik egy provánszi fűszerezésű grillezett csirkemellhez. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek