Szezámos-mákos rúd recept

1 adag
1054
kcal
Szezámos-mákos rúd
Szezámos-mákos rúd
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zizitől vettem a receptet. Ő írta, hogy abbahagyhatatlan, és tényleg az! Szerintem ez egy egyszerű, de nagyszerű recept. Sok hozzávaló van benne, de ez ne riasszon meg senkit, mert egybe kell borítani mindent, és az összegyúrás után azonnal nyújtható, süthető. Nagyon-nagyon mákos, finom, omlós, és eteti magát. Nagyobb adagot szoktam készíteni, és lefagyasztom, így nem kell kutyulni újat. Ha vendégeket várok, csak előveszem, megvárom, míg kiolvad, és ugyanolyan jól nyújtható, mint frissen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Aki elkészíti vendégeknek, sok dícséretet bezsebelhet.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rágcsálnivaló, sajtos rúd mákkal és szezámmaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót beleborítgatunk szépen a tálba, és erős mozdulatokkal összegyúrjuk, míg összeáll a tészta. Nem szabad ragadnia, rugalmas, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. Több részletben érdemes nyútani. (Én ezt a mennyiséget két részletben szoktam.)
  2. Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk a szezámmaggal.
  3. Derelyevágóval kisebb-nagyobb rudakká vágjuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 060
elküldve: 7
receptkönyben: 106
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

margaretta

Mióta szakács: 2011.06.28.
15 recept

Hozzászólások (5)

foldiep3r
foldiep3rszo, 2013-04-06 23:22

Nahát! Én sok dícséretet kaptam érte! De nem feledkezek meg Rólad sem, örülök hogy megosztottad velünk! :)

margaretta
margarettah, 2012-05-14 07:54

De jó, hogy megírtad Kilteh! Igazából Zizié az érdem, az ő receptje, én is hálás vagyok máig neki érte. Igazi családi receptkönyvbe való recept. Én is épp most hétvégén sütöttem meg újra, mert a szomszédokhoz igyekeztünk délután traccspartira és most teljes kiőrlésű liszttel és kókuszolajjal készítettem, és hát, nem lett jó. Eléggé sajnáltam, de hát fő a kísérletezés. :)

Kilteh
Kiltehszo, 2012-05-12 09:54

Így egy év után még leírom neked, hogy azóta is rendszeresen sütöm ezt a sós ropogtatni valót, amit imádunk idehaza.:-)

Kilteh
Kiltehsze, 2011-07-20 15:45

Épp most eszem (még melegen) az első darabokat, finom, nekem ízlik. Én fel annyi mákot tettem bele és a tetejére is reszeltem sajtot. Köszi a receptet. =)

margaretta
margarettasze, 2011-07-20 16:16

Örülök, hogy ízlett és hogy változtattál rajta. Én nagyon mákosan szeretem, de biztosan finom lehet sajttal is.

Legfrissebb cikkek

A puding, ahogy az angolok csinálják!
A puding, ahogy az angolok csinálják!
Mi magyarok a pudingot krémnek ismerjük, na de mi történik, ha egy angolt kérdezünk? Puding angol módra, vagyis szószos sütemény!
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Íme 10 szuper zöldséges köret recept, ha neked is számolgatnod kell a szénhidrátokat!
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Kezdődik a déligyümölcsök szezonja, érdemes odafigyelni, milyen árut vásárolunk.
1054