Szezámmagos ropi recept

1 adag
984
kcal
Szezámmagos ropi
Szezámmagos ropi
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judittól van az alaprecept, csak én most nem raktam bele sajtot. Anélkül is nagyon finom. Újdonságképpen, most nagy szemű tengeri sót és a szezámmagokat kézi mozsárban törtem össze, és ezt szórtam a tésztára. Sokszor csinálom, csak időben kell gondolni rá, hogy legyen ideje pihenni a hűtőben!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Sós rúd, szezámos rúd, sós stangli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egészet jól összegyúrjuk, hűtőben 1-2 napig fóliába csomagolva pihentetjük.
  2. Vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval felszeleteljük.
  3. Megkenjük tejjel a tetejét, megsózzuk, megszórjuk szezámmaggal.
  4. Forró sütőben megsütjük.
  5. Sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 681
elküldve: 7
receptkönyben: 308
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
52 recept

Hozzászólások (4)

Scooby
Scoobycs, 2012-05-10 13:53

Hát röviden megmondva CSODÁS! Kicsit először vonakodtam, hogy állni kell hagyni, aztán csak neki láttam. Közben 2 napot is a hűtőben töltött, mert úgy alakult a helyzet. Tegnap este sütöttem és nagyon ízlett. Kellemes és finom. Köszi a jó ötletet.

ladybird216
ladybird216p, 2012-05-11 07:08

Kedves Scooby!

Örülök, hogy ízlett! Én is szeretem ezt a receptet. :-)

Üdv
Petruska

zsuzsanna47
zsuzsanna47szo, 2012-04-14 15:43

Szia Petruska!
Mennyi az a vékony mm-ben kb. amennyire ki kell nyújtani? 1 délután és 1 éjszaka elég a hűtőben?
Nem légkeveréses a sütőm, akkor 200°C vagy több a sütési hő? Bocsi a sok kérdésért.
Üdv: Zsuzsa

ladybird216
ladybird216v, 2012-04-15 09:27

Szia Zsuzsa!

Kb. egy cm vastagra szoktam nyújtani, de ezt lehet változtatni is.
Bőven elég neki ha este begyúrod és másnap délelőtt sütöd ki. Ha még előtte délután is pihent, akkor is finom lesz!
A légkeverésű sütőnél, ha csak egy tepsit teszek be, akkor gyorsítja a sütést, tehát hamarabb lesz készen. Ha hagyományos sütőd van, akkor is elég a 200 fok, ha már látod, hogy szép a színe, készen is van. Ha nagyon kiszáradna, míg megsül, akkor tedd nagyobb hőfokra. Persze nem egyformák a sütők, ki kell tapasztalni.

Üdv: Petruska

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Készíts hógömböt ajándékba!
Készíts hógömböt ajándékba!
A hógömbök igazi karácsonyi kedvességek, amelyek pillanatok alatt a gyerekkorba repítenek mindannyiunkat. Idén ajándékozzunk szeretteinknek egy csepp időutazást!  
984