Szezámmagos rántott burgonya recept

Szezámmagos rántott burgonya
Szezámmagos rántott burgonya
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem emlékszem , hogy honnan van ez a recept, de van amikor elkap egy őrült gondolat és rántottnapot tartok. Ez azt jelenti, hogy mindenféle rántott dolgot csinálok. Rántott húst / csirke ,disznó / , rántott karfiolt, rántott karalábét, rántott hagymát,  rántptt burgonyát,  rántott sajtot  és mellé tartármártást, plusz valami salátát. Egy órányi panírozás után /mivel sokan vagyunk/, már megbánom, de olyankor már nincs mit tenni:)...

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek szezámmag
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • ízlés szerint

ajánlat

Azért nem írok mennyiséget, mert sosem magában készítetm, hanem rántott hús mellé. 
A rántott burgonya mellé nagyon finom a  tejföl fokhagymakrémmel, sóval  és  pici  borssal kikeverve. Jó étvágyat hozzá!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonya szezámmagos panírban, szezámmagos rántott krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk tetszés szerint, hosszában vagy keresztben.
  2. A  panírhoz a tojást  kicsit jobban megsózzuk, mint amikor húst panírozunk, mert a burgonyát nem sózzuk le.
  3. A zsemlemorzsába beleszórunk tetszőleges mennyiségű szezámmagot.
  4. Az ismert módon / liszt, tojás, zsemlemorzsa / bepanírozzuk a burgonyaszeleteket , és forró olajban , lassú tűzön kisütjük.

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 334
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-28 21:09

Szia Edit
Először is nagyon örülök, hogy ezt a sok rántani valót megemlítetted a story-ban, különösen a hagymának, mert én rendszeresen csinálom, és szerintem kevés ennél jobb van. Mi lenne, ha tennél fel egy "rántott hagyma" receptet? Szerintem sokan rászoknának. Ami pedig a rántott krumplit illeti, valóban lassú tűzön kell sütni, én fedő alatt szoktam, igaz, macerás a köretet kisütni, mert mi sült hússal esszük
üdv: Ticcsi

marittan
Vanília / marittan Sat, 2011-11-05 09:58

Van egy új receptem majd föl teszem! A neve: Sugo. Majd fölrakom a rántott patiszont is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-08 21:32

Kedves Edit!
Még nem vagyok regisztrált de ha majd bejelentkezek akkor írok, hogy föltettem:)):)):):)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 20:18

Kedves Edit!! Köszönöm gyors válszát:):)) nagyon finoman sikerült és pont így néz ki
Rántott patiszon:
-a patiszont megmossuk eltávolítjuk belőle a magokat és a szárát(:naagyon fontos:))
-karikákra szeljük és besózzuk
- a hagyományos módon bepanírozzuk(:javaslom,hogy a zsemlemorzsába rakjunk kis szezámmagot:)
-majd LASSÚ tűzön ki sütjük
-a többi ízlés dolga(mi salátát szoktunk hozzá csinálni,majd megírom azt is:):)

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-12-08 08:01

Kedves Mary909 ! Ha regisztrált vagy akkor csináld meg , fényképezd le ,és tedd fel :)) Örülök , hogy ízlett a rántott burgonya. Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 09:29

ha nem irjatok és megírom a receptjét

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-12-07 12:10

Kedves Mary909 ! Írjad meg :)) Várjuk nagy szeretettel ! Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 09:27

1ébként ismeritek a rántott patiszont? nagyon finom XDXDXDXD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 09:24

én még nem próbáltam,de ez lesz a mai ebéd,és nincs itthon szezámmag:(:( anélkül is finom? és magában jobb vagy v.mi mással?

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-12-07 12:08

Kedves Greenapplejuice! Anélkül is finom. A lényeg , hogy lassan süsd, ne túl magas hőfokon:)) Üdv Edit

Angelika0404
Angelika0404 Sat, 2010-06-26 17:32

Sziasztok!! Még egy tuti dolog a rántott kaják közé: Rántott oldalas.Szép szeleteket kell hasítani az oldalasból, és szintén a szokásos panírozás után kisütni.AZ EGYIK OLDALÁT FEDŐ ALATT,AKKOR BIZTOS PUHA LESZ,és nagyon,lassú tűzön majdnem mint a húslevest.Jó étvágyat hozzá!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 20:12

Hát nem tudom ,mit nem lehet ezen megcsinálni !!! ???Még nekem is sikerült!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-19 14:21

Kedves Greti ! Nagyon sajnálom , hogy nem sikerült. Lehet , hogy magas hőfokon sütötted és akkor gyorsan megbarnul a panír rajta , de még nem lesz belül puha. Ez minden rántott dologra igaz ! Legalábbis én úgy tudom, hogy azokat nem szabad csak lassú tűzön sütni! Nem tudom , hogy milyen lett a tied kinézete , de ha egyszerűen bepaníroztad a burgonyát liszt, tojás, szezámmagos zsemlemorzsában akkor nem tudom , hogy hogyan nézhet ki másképpen? Amikor először csináltam akkor is ilyen lett és azóta is mindig ilyen:)) Csináltam már újburgonyából is , de azzal is jó lett. Remélem azért nem vette kedved és kipróbálod még egyszer hátha sikerül. Ajánlom hogy mielőtt kiszeded a krumplit az olajból egyet vegyél ki és vágd szét , kóstold meg , hogy elég puha-e . Ha nem jó akkor még süsd tovább. :)))) Írd meg , hogy milyen lett a külseje, hátha tudok segíteni ! Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 11:40

Te nagyon ügyes lehetsz,mert énis megcsináltam ma ezt és félig kemény maradt a krumpli és nemis így néz ki!üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 23:43

Tuti biztos,hogy gyorsan sütötted és/vagy/ nagy hőfokon.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 03:51

Ha már ennyire szereted a rántott dolgokat érdemes kipróbálni a rántott rízst is. Kicsit zaftosabbra kell főzni, hogy gombócokat lehessen gyúrni belőle és bepanírozni. Lehet dinsztelthagymával, egyebekkel gazdagítani, sőt egy sajtkocka a közepébe rejtve teszi fel a koronát. Természetesen ezt is tartárral érdemes fogyasztani.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-18 19:07

Kedves Kremy ! Elő ne főzd mert nem lesz kemény ne félj tőle! Azért sem ajánlom az előfőzést mert akkor a vízbe kifőnek a vitaminok. Nagyon finom puha lesz ne félj tőle. Annyi ideig süsd amíg szép piros színe lesz. Annyi idő kell neki kb mint a rántott csirke mellnek.Üdv Edit

Kremy
Kremy / Kremy Tue, 2010-05-18 18:59

 A krumpli nem marad kemény? Lehet buta kérdés csak én ha csinálok mindig mindenhez előfőzöm.

955